Câteva metode ușoare pentru a scăpa de viespile din gospodărie. Soluțiile naturale de care ar trebui să știe toată lumea

  • Publicat:
Câteva metode ușoare pentru a scăpa de viespile din gospodărie. Soluțiile naturale de care ar trebui să știe toată lumea

Viespile sunt insecte benefice, joacă un rol important în polenizarea florilor și privind controlul altor insecte nedorite în grădină. Cu toate acestea, atunci când se apropie prea mult de casa sau grădina ta, pot deveni oaspeți nedoriți. Iată câteva metode naturale pentru a le alunga.

Soluții naturale împotriva viespilor

Scorțișoară

Mirosul puternic al scorțiloarei nu este tolerat de viespi care, odată ce îl detectează, evită zona cu totul. Presară scorțișoară proaspătă în zonele în care apar viespi, iar efectul se va vedea imediat.

Cuișoare

Cuișoarele, cunoscute pentru aroma lor puternică și ușor picantă, sunt și ele eficiente împotriva viespilor. Uleiul de cuișoare, atunci când este diluat și pulverizat în jurul caselor sau în grădini, poate ține aceste insecte la distanță.

Menta este un repulsiv natural puternic pentru viespi și pentru insecte, în general. Poți planta mentă în grădină sau poți folosi ulei esențial de mentă diluat în apă. Uleiul diluat trebuie pulverizat în zonele din casă în care viespile își fac simțită prezența.

Ulei de lemongrass

Uleiul esențial de lemongrass are o aromă citrică intensă care este foarte eficientă în îndepărtarea viespilor. Pulverizează ulei de lemongrass diluat în apă în jurul ferestrelor și ușilor pentru a crea o barieră naturală împotriva insectelor.

Oțet alb

Oțetul alb are un miros puternic și acru care deranjează viespile. Amestecă oțet cu apă și pulverizați soluția în zonele de risc din casă pentru a descuraja viespile să se apropie.

Plantele aromatice precum rozmarinul și cimbrul nu sunt pe placul viespilor. Cultivarea acestor plante în grădină sau folosirea uleiurilor esențiale poate contribui la menținerea acestor insecte la distanță.

Alte metode eficiente pentru alungarea viespilor

Viespile sunt insecte benefice, dar atunci când devin o pacoste și un risc pentru oameni, este important să știi cum să scapi de ele. Pe lângă faptul că pot deveni enervante, viespile prezintă un risc pentru persoanele cu alergii la înțepături.

Câteva metode ușoare pentru a scăpa de viespile din gospodărie

Apă cu săpun. Una dintre metodele clasice pentru a face față viespilor este prepararea unei soluții de 1-2 linguri de săpun lichid și 250 de mililitri de apă fierbinte. Utilizați această soluție pentru a alunga viespile sau întregul cuib. Se recomandă să faceți asta seara, când ele sunt mai puțin active.

Insecticide. Puteți aplica insecticide convenționale pentru combaterea viespilor, urmând instrucțiunile de diluare și frecvența aplicării. Se recomandă aplicarea acestora seara, când viespile sunt mai puțin active.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian