Ce se întâmplă, de fapt, dacă îi dai pisicii tale hrană pentru câini

  • Publicat:
Ce se întâmplă, de fapt, dacă îi dai pisicii tale hrană pentru câini

Pe cât de diferiți sunt câinii și pisicile în general, pe atât de diferite sunt și nevoile lor nutriționale. Nu e o problemă dacă pisica mănâncă din întâmplare din hrana câinelui. Dar dacă aceasta mănâncă hrană pentru câini în mod regulat, acest obicei îi poate cauza probleme grave de sănătate, avertizează specialiștii.

Au voie pisicile să mănânce hrană pentru câini?

Pisicile sunt curioase și pofticioase și în mod sigur ar fi tentate să încerce hrana pentru câini, mai ales când văd un alt animal hrănindu-se cu poftă din castron.

”Pisicile și câinii au necesități nutriționale diferite, iar hrana concepută pentru alte specii nu trebuie să devină dieta de bază pentru pisica ta. Dacă îi dai pisicii tale în mod regulat hrană pentru câine riști să provoci carențe minerale severe, disfuncții la nivelul organelor interne, probleme de digestie, probleme cu blana și sănătatea pielii”, explica Leasa Moltke, specialist american în nutriția animalelor de companie.

Potrivit ultimelor cercetari făcute de oamenii de știință, necesarul minim de proteine pentru o pisică adultă este de 26 la sută, în timp ce pentru un câine este 18 la sută. Astfel, dacă pisica ta va fi hrănită cu mâncare de câini, atunci nu va primi necesarul de proteine.

Pisicile au, de asemenea, nevoie de suplimente de taurină, un aminoacid pe care nu îl pot sintetiza atât de bine precum câinii.  Consumând doar hrană pentru câini, care nu conține taurină, ele nu vor primi nutrienții necesari de care au nevoie pentru a-și menține sănătatea.

Alte alimente interzise în alimentația zilnică a pisicilor

Produsele lactate. Laptele, brânza sau smântâna sunt alimente interzise felinelor încât acestea NU au capacitatea de a digera lactoza. Astfel, lactatele le pot provoca pisicuțelor probleme digestive sau anumite alergii.

Carnea cruda. Deși felina este carnivoră, deci are nevoie de proteine, carnea nepreparată trebuie evitată deoarece poate conține diverse bacterii (E.coli sau Salmonella) și paraziți, existând riscul apariției unor intoxicații.

Tonul. Pisicile adoră peștele, însă o dietă bazată pe ton nu le va acoperi nevoile, existând riscul otrăvirii cu mercur.

Oasele. Chiar și bucățile mici de os, cum sunt cele de pui sau curcan, le pot cauza pisicilor probleme digestive serioase.

Ceapa și usturoiul. Deși felinele nu sunt tentate să le mănânce în mod voluntar, evită să îi oferi o porție din mâncarea ta, care poate avea și astfel de alimente, deoarece acestea conțin substanțe ce le pot fi fatale.

Citește și: Cele 10 alimente interzise pisicilor. Dacă le mănâncă, sunt periculoase și riscurile sunt uriașe

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări: