Cea mai bună soluție antimucegai pe care o poți face în casă. Conține doar două ingrediente

  • Publicat:
Cea mai bună soluție antimucegai pe care o poți face în casă. Conține doar două ingrediente

Combaterea mucegaiului din locuință poate fi costisitoare și periculoasă dacă folosești produse chimice din comerț. Din fericire, există soluții naturale care nu doar că sunt mai sigure, dar și foarte eficiente. Printre acestea, o soluție antimucegai cu bicarbonat de sodiu și oțet de vin se remarcă prin eficiența sa și costul redus.

Soluție antimucegai cu oțet de vin

Oțetul de vin este un aliat puternic împotriva mucegaiului datorită proprietăților sale antimicrobiene. Acesta poate elimina peste 80% din tipurile de mucegai și, fiind foarte acid (pH 2.5), distruge sporii rapid și eficient. Umple un recipient cu oțet de vin și pulverizează pe zona afectată. Lasă să acționeze timp de o oră, apoi șterge cu o cârpă curată și umedă. Mirosul de oțet va dispărea, lăsând în urmă un mediu curat și fără mucegai. Pentru a diminua mirosul puternic de oțet, poți adăuga câteva picături de ulei din arbore de ceai în soluție.

Utilizarea bicarbonatului de sodiu împotriva mucegaiului

Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru eliminarea mirosurilor neplăcute și a mucegaiului din diverse colțuri ale casei. Sigur pentru copii, persoane cu sensibilități și animale de companie, bicarbonatul este o alternativă non-toxică la produsele chimice. Pentru a prepara soluția, pune un plic de bicarbonat într-un recipient și adaugă apă până se umple. Agită bine și pulverizează pe zona cu mucegai. Lasă să acționeze câteva minute, apoi freacă zona cu un burete abraziv. Repetă procesul până când mucegaiul dispare complet.

O altă opțiune este să faci o pastă din bicarbonat și apă și să o aplici direct pe zonele afectate. Pentru prevenirea mucegaiului, păstrează un amestec de apă și oțet într-un recipient în baie și aplică-l pe pereți după fiecare duș. Nu uita că aerul proaspăt și lumina naturală sunt cele mai eficiente metode de prevenire a mucegaiului, așa că asigură-te că baia este bine aerisită în mod regulat.

Prin folosirea acestor soluții naturale, poți menține locuința curată și sănătoasă fără a recurge la chimicale periculoase.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Cum elimini mucegaiul de pe pereți. Metode eficiente și sigure pentru a nu distruge vopseaua

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian