Cea mai eficientă metodă împotriva furnicilor de casă. Ai nevoie doar de un singur ingredient / VIDEO

  • Publicat:
Cea mai eficientă metodă împotriva furnicilor de casă. Ai nevoie doar de un singur ingredient / VIDEO

Furnicile pot fi destul de enervante, imediat ce vremea caldă s-a instalat. Dacă nu știați, le puteţi ține la distanță cu ușurință, fără a fi nevoie să folosiţi substanțe chimice toxice. Aveți nevoie de un ingredient ieftin, care se regăsește în fiecare bucătărie. Iată cum scapi rapid de furnici! 

Ați descoperit că ai o mulțime de furnici prin casă, în bucătărie sau pe balcon? Ei bine, furnicile vin acolo unde au o sursă permanentă de hrană și, din păcate, se înmulțesc rapid dacă nu acționați în timp.

Praful de copt, cea mai eficientă metodă împotriva furnicilor de casă

Praful de copt poate să fie o metodă excelentă de a combate pătrunderea și apariția furnicilor în casă. Ingredientul are efect imediat și nu dăunează omului sau animalelor de companie.

Furnicile preferă un mediu alcalin în care să stea și să se dezvolte. Atunci când intră în contact cu praful de copt, corpul insectelor suferă modificări. Furnicile devin astfel incapabile să se mai deplaseze și să supraviețuiască într-un mediul cu un pH diferit.

IMPORTANT! Pentru ca praful de copt să acționeze eficient, identifică locul prin care furnicile intră în casă. Apoi, presară praf de copt în jurul punctelor de intrare. Odată reintrare în casă, furnicile vor intra în contact cu praful de copt, iar substanța își va face efectul.

Zahăr, bicarbonat de sodiu sau pudră pentru copii

Experţii în curăţenie recomandă un amestec din părţi egale de zahăr şi bicarbonat de sodiu sau pudră pentru copii, despre care spune că este mult mai eficient pentru a elimina definitiv furnicile din casă. Zahărul este folosit pentru a atrage furnicile.

Cea mai eficientă metodă împotriva furnicilor de casă. Ai nevoie doar de un singur ingredient

Furnicile au nevoie de umiditate pentru a supraviețui, iar praful de copt şi pudra pentru copii absoarb rapid umiditatea din corpul lor și acestea mor prin deshidratare.

„Atât bicarbonatul de sodiu, cât și pudra pentru bebeluși sufocă furnicile, prin blocarea spirelor, care sunt pori de respirație din exoscheletul lor. Bicarbonatul de sodiu va provoca o reacție chimică internă”, a explicat Ahmed Mezil.

„Furnicile vor fi atrase de zahăr, din care se vor hrăni, dar îl vor duce şi în muşuroi, pentru ca și alte furnici să îl consume. Acestea vor mânca zahărul și bicarbonatul de sodiu și vor muri”, a mai spus el.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian