Cea mai simplă metodă de a curăța grătarul ars. Secretul care îl va face ca nou

  • Publicat:
Cea mai simplă metodă de a curăța grătarul ars. Secretul care îl va face ca nou

Grătarul este o modalitate ușoară și oferă o alternativă sănătoasă de a pregăti tot felul de preparate absolut delicioase. Cu ce se curăță grătarul de grăsime, însă, și ce trucuri poți folosi în acest sens, afli în rândurile următoare.

Cele mai eficiente metode de curăţare a unui grătar

Este important de știut că alimentele se vor face mult mai repede pe un grătar întreținut și nu se vor lipi atât de ușor, așa că este important să-l curățăm cât mai bine.

Bere

Un pahar cu bere merge de minune alături de o porție de mititei. Dar nu numai asta! Ei bine, berea ne poate ajută să menținem grătarul curat. Aciditatea să naturală poate fi foarte utilă la eliminarea grăsimilor, în timp ce carbonatarea va ajută la dislocarea resturilor de alimente lipite.

Nu trebuie decât să aduceți grătarul la o temperatură medie și turnați jumătate de litru de bere pe suprafața acestuia. Lăsati preț de câteva minute, iar apoi începeti să frecați cu o perie de sârmă.

Ulei vegetal

Înainte de a găti, prelucrați suprafața grătarului cu ulei vegetal, pentru a evita bucățile de alimente arse. De asemenea, această procedură va simplifică curățarea ulterioară.

Ceapă și lămâie

Frecați foarte bine grilajul cu ceapă sau jumătate de lămâie atunci când grătarul este încă foarte încins. Datorită produsului din aceste produse, veți putea îndepărta cu ușurință stratul de grăsime și arsură.

Folie de aluminiu

Da, ați auzit bine. Tot ce trebuie să faceți este să împăturiți o coală de aluminiu, sub formă de ghemotoc, și să frecați cu acesta murdăria depusă pe grătar. De reținut că se va freca mult mai bine toată murdăria când grătarul este fierbinte, dar vei avea nevoie de un clește cu care să ții bilă de aluminiu.

De ce este important să cureți și să întreții grătarul corect

Un grătar bine întreținut și curățat regulat va reduce riscul de a dezvolta probleme de sănătate.

Resturile de mâncare rămase pe grătar pot dezvolta bacterii care pot fi transferate la mâncarea preparată ulterior. Aceste bacterii pot provoca intoxicații alimentare și alte afecțiuni digestive.

Prin curățarea grătarului după fiecare utilizare, putem elimina aceste resturi de mâncare și reducem astfel riscul de contaminare bacteriană.

Citește și: Amestecul simplu și ieftin care curăță rapid grăsimea de pe hotă. Trucul este la îndemâna oricui

FOTO: ProfiMedia

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc