Cea mai simplă metodă de a îndepărta arsura de pe talpa fierului de călcat. Ingredientele le aveți deja în bucătărie

  • Publicat:
Cea mai simplă metodă de a îndepărta arsura de pe talpa fierului de călcat. Ingredientele le aveți deja în bucătărie

Fierul de călcat este, în mod sigur, unul dintre electrocasnicele esențiale în fiecare gospodărie. O problemă frecventă legată de acesta este reprezentată de arsura de pe talpă, cauzată de depunerile de reziduuri, cum ar fi amidonul și alte substanțe, de pe haine.

Află cum poți avea grijă de acest electrocasnic folosind produse pe care le are orice persoană în locuință și care se găsesc în orice supermarket.

Cum se curată fierul de călcat? Metode pentru a scăpa de arsura de pe talpă

Sare și lămâie

Sarea fină și lămâia vor fi aliatul tău în lupta împotriva arsurii de pe talpă fierului de călcat. Cu siguranță aveți sare în bucătărie, iar în afară de faptul că dă gust mâncării, este un agent de curățare remarcabil, în special pentru îndepărtarea calcarului. Combinând-o cu lămâie, eficacitatea acesteia va fi mult mai mare.

Tot ce trebuie să faceți este să stropiți pulpă unei jumătăți de lămâie cu sare, apoi frecați talpă fierului de călcat. Important de reținut este faptul că talpă fierului trebuie să fie rece. Clătiți cu un burete umed, apoi ștergeți cu o cârpă uscată din microfibră. Arsura ar trebui să dispară în doar câteva secunde.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs universal, foarte popular în întreținerea și curățarea locuinței. Este eficient pentru curățarea, degresarea și dezinfectarea tuturor suprafețelor. Amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu o cană de apă fierbinte, înmuiați o cârpă curată în acest amestec și frecați talpă.

Oțet alb

Oțetul alb este un produs multifuncțional, eficient pentru îndepărtarea petelor arse sau a urmelor de calcar de pe talpă fierului. Pentru a face acest lucru, încălziți câteva linguri de oțet alb într-o cratiță. Apoi, înmuiați un burete din microfibră cu această soluție.

Citește și: Trucurile care te ajută să calci ușor și cu spor cămășile și pantalonii

Sfaturi pentru protejarea fierului de călcat

  • Folosește apă distilată/plată în detrimentul celei de la chiuvetă (în acest mod elimini riscul de depunere a calcarului)
  • În cazul în care ai ars un material în timp ce călcai, scoate aparatul din priză și pune o lavetă umedă pe zona cu arsura (după ce talpa s-a răcit, o poți curăța cu una dintre soluțiile prezentate mai sus)
  • În cazul curățării aparatului, nu folosi bureți sau alte lavete abrazive care pot zgâria talpa acestuia
  • Setează corect temperaturile de călcare, în funcție de tipul materialului și a țesăturii
  • Imediat ce ai terminat de călcat, golește rezervorul de apă și lasă fierul așezat în poziție verticală

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc