Vreţi să aveţi grijă de o jucărie perfectă şi fericită? Nimic nu e mai frumos decât un câine pufos, micuţ şi iubitor care poate încăpea într-o geantă de mână elegantă. Dacă aţi luat decizia de a creşte un astfel de câine, vă dăm câteva detalii cu privire la rase.
Apropo, veţi descoperi animale inteligente, curajoase, în ciuda taliei, şi uşor de dresat. Singurul aspect care v-ar putea descuraja din punct de vedere financiar? Sunt scumpi sau foarte scumpi.
Bichonul Bolognese este o jucărie frumos construită, cu blană foarte albă, companionul ideal. Nu mănâncă mult şi nu are pretenţii alimentare. Practic, puteţi să îi oferiţi orice vă trece prin cap, dar ar fi bine să o faceţi la recomandarea medicului veterinar. Din păcate, costă destul de mult să îl achiziţionaţi, aceasta deoarece sunt consideraţi (încă) o rasă rară.
Vă puteţi aştepta să fie prietenul vostru în jur de 15 ani. În acest timp, cel mai probabil nu va avea mari probleme de sănătate, mai ales dacă îl ţineţi în casă.
Un Bichon Bolognez nu depăşeşte greutatea de 4 kilograme. Le place să facă plimbări, se bucură să se joace cu stăpânii şi pot fi dresaţi doar în prima parte a vieţii. Cu alte cuvinte, îl achiziţionaţi şi apoi îl daţi la dresaj. Dar vorbim despre câini inteligenţi, rapizi, alături de care puteţi să convieţuiţi perfect.
Şi Bichonul Havanez este un prieten desăvârşit în special pentru copii. Este însă sensibil dacă ridicaţi tonul şi se sperie în general de zgomote, indiferent de intensitatea acestora. Rasa se înţelege perfect cu… pisicile, deci devine opţiunea perfectă dacă vă doriţi mai multe animăluţe în casă. Havanezilor le place să stea în fotoliu şi să observe tot ce se întâmplă în jur, exact cum fac şi pisicile. Trăiesc în jur de 15 ani şi pot fi dresaţi perfect.
Rasa Bichon Freise iubeşte pe toată lumea şi e uşor să participe la lecţii de dresaj. Câinii pot fi luaţi în vacanţe, în plimbări lungi cu maşina şi devin extrem de delicaţi în prezenţa copiilor. Vorbim depre un căţel pufos, alb în general, iubitor şi fermecător. Şi un alt bichon superb este cel maltez. Se amuză tot timpul, este plin de viaţă, jucăuş, afectuos cu stăpânul.
Dar trebuie să rămâneţi fermi în faţa capriciilor lui, multe la număr. Şi în felul acesta vă veţi înţelege perfect. Mai mult, este reactiv, sensibil şi are o inteligenţă peste media canină. Pentru că e mereu greu de mulţumit, trebuie hrănit doar cu ce îi face plăcere.
Nu îl lăsaţi singur în casă o perioadă lungă, pentru că va suferi. Şi aveţi grijă ca o dată pe lună să îi faceţi baie, iar înainte trebuie să îi periaţi eficient blana.
Şi câinii din rasa Caniche Pitic sunt printre cei mai populari câini de companie. Practic, devin umbra stăpânilor. Pot fi şi buni câini de pază, dau alarma repede când se apropie un străin, însă talia mică nu le permite să devină agresivi.
Dacă sunteţi în căutarea unui câine mic, energic, cu multă personalitate, alegeţi şi un Pomeranian. E docil, activ şi cu personalitate puternică. Poate fi crescut şi într-o garsonieră, atâta doar să îi daţi ceva de făcut permanent.
Dacă vă luaţi un Pomeranian, ar fi ideal să mai aveţi animale în casă. Dezavantajul? Va face cu adevărat gălăgie! În grup, este un câine care scoate zgomote puternice. Un al câine-jucărie se numeşte Shitzu. Are părul lung şi nu depăşeşte 7 kilograme. Provine din China şi trăieşte peste 10 ani.
E mereu fericit, curajos şi delicat în acelaşi timp. Are o inteligenţă peste media canină şi de aceea poate fi folosit cu încredere ca un companion potrivit pentru copii şi bătrâni.
Toţi aceşti câini mic sunt potriviţi pentru familii numeroase în care pot să se joace permanent şi să interacţioneze cu oamenii. Fiind organisme mici şi abile, nu e recomandat să îi achiziţionaţi dacă vă doriţi un mediu extrem de liniştit acasă. Dar sunt atât de frumoşi!
Toţi câinii de talie mică au probleme dentare. Aşadar, trebuie să îi duceţi regulat la detartraj. De asemenea, medicul veterinar se va uita cu atenţie la ochi şi la piele, alte organe predispuse la afecţiuni.