Condimentul banal din bucătărie pe care să-l pui în mașina de spălat. Trucul care salvează hainele colorate

  • Publicat:
Condimentul banal din bucătărie pe care să-l pui în mașina de spălat. Trucul care salvează hainele colorate

Hainele colorate au un farmec și o prospețime aparte, însă, în timp, culorile se decolorează tot mai tare de la spălat și nu mai sunt la fel de vii. Spălarea hainelor și altor articole colorate în mod corespunzător este importantă pentru a preveni estomparea culorilor. Află cum poți să speli rufele colorate cu un singur ingredient pe care, în mod sigur, îl ai și tu în bucătărie!

Sarea, condimentul pe care trebuie să îl adaugi în mașina de spălat pentru ca hainele să nu se mai decoloreze

Folosirea sării în procesul de spălare poate ajuta la stabilizarea coloranților din fibrele țesăturii, împiedicându-le să se amestece cu apa și să afecteze alte articole de îmbrăcăminte.

Sarea acționează ca un fixativ natural al culorii. Capacitatea sa de a ajuta la fixarea coloranților din fibrele textile se datorează acțiunii sale în apă în timpul ciclului de spălare. Adăugând o cană de sare la prima spălare a hainelor noi sau a celor care au început să se estompeze, poți contribui la menținerea culorilor vibrante și la împiedicarea transferului lor în alte haine.

Citește și: Ingredientul banal pe care să îl pui în mașina de spălat pentru un miros mai proaspăt. Costă doar 3 lei și poate înlocui cu succes balsamul de rufe

Cum să speli rufele colorate

  1. Sortează hainele după culori similare. Hainele colorate deschise (roșii, portocalii, galbene) ar trebui să fie spălate separat de cele închise (negre, albastre închis, verzi închis) pentru a preveni transferul de culoare.
  2. Verifică întotdeauna etichetele hainelor pentru instrucțiuni specifice de spălare. Unele haine colorate pot necesita spălare manuală sau pot avea alte recomandări specifice, cum ar fi cele de temperatură.
  3. Nu adăuga niciodată mai mult detergent decât este necesar, pentru că oricum sunt suficient de concentrați pentru a spăla și degresa bine orice fel de haină.
  4. Dacă ai haine noi și nu vrei să se decoloreze, este bine să le pre-tratezi cu sare. Umple, astfel, un recipient cu apă rece și adaugă o cană de sare. Lăsând hainele la înmuiat timp de 30 de minute înainte de prima spălare, ajută la fixarea vopselelor în fibre.

Citește și: De ce ar trebui să pui piper negru în mașina de spălat? Efectele nebănuite pe care acesta le are

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian