Condimentul din bucătărie care scoate orice pată. E de mare ajutor în casă

  • Publicat:
Condimentul din bucătărie care scoate orice pată. E de mare ajutor în casă

Condimentul care curăță orice pată există într-adevăr și este și foarte ieftin. Costă doar câțiva lei și sigur îl ai și tu în casă. Ce nu știai, însă, despre acesta este faptul că poate fi un ajutor de nădejde în gospodărie. Iată de ce!

Condimentul care curăță orice pată

Condimentul care curăță orice pată este chiar banală sare. O ai și tu sigur în casă, pentru a da gust bucatelor. În realitate însă, sarea poate să facă mai mult de atât.

„Sarea este ușor abrazivă, așa că este grozavă pentru a curăța și a freca și a dezlipi orice mâncare arsă sau care s-a blocat în cuptor, pe o tigaie sau în fontă”, a dezvăluit Jill Koch, asistentă medicală și fost reporter.

Poate fi presărată peste mâncarea întărită

Da, ați auzit bine. Sarea poate fi folosită pentru a înmuia resturile de mâncare întărite. Se lasă acolo preț de câteva minute, iar apoi, cu ajutorul unei spatule, mâncarea întărită se va ridica mai ușor. 

Este eficientă și pentru îndepărtarea petelor de pe haine

Sarea poate fi folosită și ca agent de îndepărtare a petelor precum cele de vin roșu, cafea, dar și ulei, potrivit lui Jill Koch. Pur și simplu dizolvi sarea în apă fierbinte și înmoi țesătură timp de câteva ore. După ce se usucă la aer curat, ar trebui să nu mai existe nicio pată. 

Poate fi un real ajutor în curățarea chiuvetelor

Da, poți curăța și scurgerile unei chiuvete cu ajutorul acesteia. De asemenea, sarea poate “îndepărta rugină atunci când este combinată cu apă și cremă de tartru într-o pastă”, spune Koch.

Citește și: Ce se întâmplă, de fapt, dacă torni câteva linguri de sare în chiuvetă

Are capacitatea de a restaura metalele prețioase

Sarea este eficientă și pentru metalele prețioase: poate restaura cuprul, dar și alamă. Este suficient să freci respectivele obiecte cu sare și cu oțet alb. La final, acestea vor sclipi că noi. 

Este eficientă și în grădină

Sarea poate ucide buruienile nedorite atunci când este presărată pe zonele cu probleme. 

Igienizează suprafețele și elimină mirosurile nedorite

De asemenea, tocatorul poate fi curățat tot cu sare. Dar, și frigiderul! E de ajuns un amestec de sare și bicarbonat de sodiu, cu el poți șterge suprafețele. Mirosul neplăcut va dispărea, iar frigiderul tău va fi curățat și igienizat optim.

Sarea plus acidul constituie, de asemenea, un excelent și delicat frecare, în special pentru lemn sau pentru o masă de măcelărie. Sarea este excelentă pentru curățarea plăcilor de tăiat, mai ales cu oțet sau cu o jumătate de lămâie. Asta pentru că absoarbe sucurile care intră în caneluri”, încheie Koch.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian