Cum decongelezi RAPID pâinea. Așa va fi mereu proaspătă și gustoasă

Există o multitudine de trucuri de bucătărie care ne fac viața mult mai ușoară, printre care se remarcă și cele pentru decongelarea pâinii, astfel încât să rămână ca și cum ar fi proaspăt făcută: crocantă la exterior și moale la interior.
  • Publicat:
Cum decongelezi RAPID pâinea. Așa va fi mereu proaspătă și gustoasă

După fructe și legume, pâinea este unul dintre alimentele care se irosesc cel mai mult. Nu multe persoane decid să o congeleze pe cea rămasă după o masă pentru a o avea pentru altă zi. Cu toate acestea, cu acest truc poți face ca pâinea congelată să fie la fel de crocantă ca și cum abia ar fi fost coaptă.

Folosește hârtia de bucătărie pentru decongelarea pâinii

Decongelarea pâinii la microunde este o opțiune rapidă, dar necesită urmarea anumitor pași. Înfășoară pâinea în hârtie de bucătărie, asigurându-te că o acoperi complet. Pune-o pe farfuria din microunde alături de un pahar cu apă și selectează funcția de decongelare sau o putere redusă, în jur de 250 W. Ajustează timpul de decongelare în intervale de 30 de secunde pentru a evita supraîncălzirea pâinii. Odată ce scoți pâinea din microunde, las-o să stea în hârtia de bucătărie aproximativ un minut pentru a absorbi excesul de umiditate.

Decongelează pâinea în cuptor

O modalitate excelentă de a decongela pâinea pentru a-i păstra calitățile este să o încălzești direct, astfel încât să pară proaspăt coaptă. Dintre opțiunile disponibile, cea mai recomandată, deși necesită mai mult timp, este utilizarea cuptorului.

Pentru aceasta, mai întâi preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pune pâinea în interior timp de cinci minute. Apoi, oprește cuptorul și lasă pâinea înăuntru pentru încă cinci minute. În final, scoate-o și las-o să stea afară câteva minute.

Încălzind-o în cuptor, amidonul și moleculele de aer se reactivează, ceea ce ajută la spargerea cristalelor de gheață și la restabilirea moliciunii pâinii, lăsând-o crocantă ca și cum ar fi fost proaspăt scoasă din cuptor.

Decongelarea pâinii la temperatura camerei 

Poate fi o greșeală dacă nu o faci corect, deoarece pâinea poate deveni tare și fără gust. În plus, dacă pe coajă e gheață din congelator, este probabil să devină umedă și moale la dezghețare. Prin urmare, este recomandabil să optezi pentr această metodă doar dacă ai de gând să prăjești pâinea. Astfel, poate să-și recupereze parțial textura și gustul original.

Sfaturi pentru congelarea pâinii

Când vine vorba de congelarea pâinii, primul pas este crucial: folosirea de pungi de plastic ermetice pentru o sigilare optimă.

Chiar dacă achiziționezi pâine în pungi de hârtie, este important să eviți să o congelezi în ele, deoarece nu oferă izolație adecvată și pot permite pâinii să se impregneze cu alte mirosuri din congelator. În plus, hârtia tinde să se umezească și să se lipească de pâine în timpul procesului de congelare. Prin urmare, este preferabil să optezi pentru pungi de congelare ermetice.

La momentul congelării, este recomandabil să o faci în felii individuale în loc să congelezi întreaga bucată. Păstrarea pâinii în felii facilitează dezghețarea doar a cantității pe care intenționezi să o consumi în acel moment.

Este important să ții cont că pâinea își va pierde mai multe proprietăți și aroma îi va fi afectată odată ce timpul de congelare crește. Se recomandă consumarea ei înainte de o lună, deși acest lucru poate varia în funcție de tipul, varietatea și dimensiunea pâinii.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Secretul brutarilor pentru pâinea mereu proaspătă. De ce nu ar trebui pusă niciodată în frigider

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc