Cum „repari” ciorba dacă ai pus prea multă sare. Fructul care te salvează în ultimul moment

Din fericire, există câteva modalități prin care poți să „repari” ciorba dacă ai pus prea multă sare, cu ajutorul unui fruct care te salvează în ultimul moment.
  • Publicat:
Cum „repari” ciorba dacă ai pus prea multă sare. Fructul care te salvează în ultimul moment
Cum „repari” ciorba dacă ai pus prea multă sare. Fructul care te salvează în ultimul moment

Știm că sarea este unul dintre cele mai folosite condimente, dar sunt momente în care poate pui prea multă fără să-ți dai seama și poți strica ciorba, de exemplu. Din fericire, există câteva modalități prin care poți să „repari” ciorba cu ajutorul unui fruct care te salvează în ultimul moment, dacă ai pus prea multă sare.

Fructul pe care să-l pui în ciorbă dacă ai scăpat prea multă sare

Data viitoare când exagerezi cu cantitatea de sare în ciorbă adaugă câteva felii de măr. Lasă-le să fiarbă timp de 10 minute, apoi scoate-le. Acest truc te ajută să obții din nou un gust echilibrat.

Alte metode prin care să „salvezi” ciorba dacă ai pus prea multă sare

Folosește produse lactate

Dacă ai în frigider produse lactate precum iaurt, smântână de gătit, lapte sau chiar smântână simplă poți neutraliza gustul și, în același timp, poți obține și o compoziție cremoasă. Laptele de cocos, avocado sau uleiul de măsline au un efect similar și sunt alternative excelente pentru preparatele vegane.

Folosește un ingredient acid

Chiar și o cantitate mică poate neutraliza gustul atunci când pui prea multă sare în ciorbă. Poți opta pentru puțină zeamă de lămâie sau oțet de mere. Iar dacă gătești preparate cu sos roșu, mai adaugă roșii.

Încearcă trucul cu cartoful

Similar feliilor de măr, cartofii pot absorbi sarea în exces. Pune un cartof tăiat în ciorbă și lasă-l timp de 30 de minute. Îl poți lăsa definitiv sau îl poți scoate în funcție de ciorba pe care o pregătești.

Citește și:Zahăr ars cu ulei de ricin – Leac băbesc pentru răceală și tuse

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări: