E bine știut faptul că în dulapul oricărei femei există cel puțin câteva piese purtate foarte rar sau niciodată. Iar când vine vorba să ne debarasăm de ele, le aruncăm pur și simplu la tomberon sau, în cel mai fericit caz, le donăm oamenilor mai puțin norocoși.
Hainele se demodează de la an la an, noi facem prea multe cumpărături inutile, iar din aceste două motive, adunăm o sumedenie de textile nefolositoare. Iată câteva trucuri prin care putem combate risipa de haine!
Cum poți reduce risipa de haine: 4 sfaturi utile
Te atrag cumpărăturile ca un magnet? Cumperi și iar cumperi chiar dacă dulapul tău deja explodează de atâtea haine?
Nu cumpăra mereu aceleași produse. Dacă ai deja o serie de piese vestimentare, evită să cumperi lucruri asemănătoare. Nu ai nevoie de două perechi de blugi negri sau de trei cămăși albe. Optează mai degrabă pentru câteva elemente de bază pe care să le poți combina între ele.
Știm, se produc volume uriașe de textile, în timp record, cu costuri mici și la o calitate îndoielnică. Și se cumpără la fel – mult, repede, ieftin și prost. Se poartă puțin, apoi… se aruncă. Și toate acestea se fac, desigur, în timp ce mediul înconjurător suferă, aerul pe care îl respirăm și apa pe care o consumăm sunt tot mai poluate.
Dacă ești într-adevăr o împătimită a modei și îți este pur și simplu imposibil să te abții de la cumpărături, încearcă să compensezi prin reciclare. În loc să arunci hainele, reciclează-le sau donează-le.
Ai dressingul burdușit de haine pe care nu le mai porți sau ți se par demodate, uzate? Pe care nu le-ai mai purta orișicum, dar le ții în dulap doar să fie?
Renunță la prostul obicei de a cumpăra cantități industriale și adoptă smart shoppingul, calitatea înainte de cantitate. În loc de sute de articole vestimentare ieftine și demodate, investește în piese de calitate pe care le poți purta ani la rând: un pantalon negru, o cămașă albă basic, un palton cu un croi impecabil, o rochie versatilă ideală pentru serile în doi.
Cunoști sentimentul acela de impuls? Nu ți s-a întâmplat niciodată să cumperi la repezeală și apoi să fii dezamăgită de produse? Aplică următoarea regulă: pentru a fi sigură de o achiziție, încearcă să amâni momentul cel puțin 24 de ore, timp în care să te gândești cât de mult merită produsul sau cât de multă nevoie ai de acea piesă.
Sursa: cravemag.com