Vara se pregătesc conservele pentru iarnă, iar gospodinele nu neglijează deloc această activitate. Iată cum se curăță perfect ardeii copți.
Sunt trei metode prin care ardeii pot fi copți, indiferent dacă vorbim de ardei gras, capia sau gogoșari.
Prima metodă la care apelează cele mai multe gospodine e cea de coacere pe grătarul cu cărbuni sau cu lemne. Dacă ai posibilitatea să folosești un astfel de grătar, atunci te vei bucura și de cei mai delicioși ardei copți. Gustul și aroma acestora provine de la zonele carbonizate ale cojilor.
A doua metodă de coacere a ardeilor este pe flacăra de la aragaz. Poți așeza un grătar mai înalt deasupra flăcării, apoi așezi ardeii peste acesta. Dar înainte de a folosi această metodă, așază pe aragaz o folie de aluminiu pentru a-l proteja. Ardeii se coc mai rapid folosind această metodă, însă va trebui să stai lângă ei să-i întorci de pe o parte pe cealaltă.
Descoperă, AICI, cele mai simple metode prin care poți curăța ardeii copți.