Cum să cureți vasul de toaletă cu Coca-Cola. Trucul care elimină rapid orice pată

  • Publicat:
Cum să cureți vasul de toaletă cu Coca-Cola. Trucul care elimină rapid orice pată

Dacă trebuie să cureți vasul de toaletă, dar nu ai soluții de curățare specializate, poți apela cu încredere la câteva alternative din casă care sunt la fel de eficiente și neobișnuite. Există soluții din substanțe comune pe care le găsești în mod obișnuit în locuință, care pot înlocui cu succes produsele comerciale.

Substanțe din casă care pot curăța vasul de toaletă

Unele băuturi sau produse de uz zilnic pot fi surprinzător de eficiente pentru igienizarea toaletei. De exemplu, Coca-Cola poate dizolva depunerile și chiar petele de rugină. Pur și simplu, umple vasul de toaletă cu această băutură și las-o să acționeze o oră înainte de a freca și clăti. Oțetul, folosit împreună cu hârtia igienică, poate înlătura petele de apă dură. Înmoaie hârtia în oțet, las-o pe zona afectată peste noapte, și curăță a doua zi.

Alternative naturale pentru dezinfectare

Peroxidul de hidrogen, cunoscut și sub numele de apă oxigenată, este o soluție eficientă pentru combaterea germenilor. Toarnă jumătate de cană în vasul de toaletă și lasă-l să acționeze timp de 30 de minute. De asemenea, poți crea bile efervescente DIY, amestecând bicarbonat de sodiu, acid citric și apă oxigenată, pentru a curăța și parfuma toaleta în același timp.

Soluții neobișnuite pentru strălucire și întreținere

Pentru a da luciu suprafețelor metalice sau cromate, cum ar fi robineții sau rezervorul, uleiul de bebeluș este o variantă rapidă și eficientă. Lacul de unghii poate preveni ruginirea șuruburilor, iar aplicarea apei clocotite poate fi o metodă simplă pentru desfundarea rapidă a toaletei.

Economisirea apei și prevenirea condensului

Dacă dorești să reduci consumul de apă, poți pune o sticlă plină cu apă și nisip în rezervorul toaletei. Aceasta va micșora volumul de apă folosit la fiecare tragere. Pentru a preveni apariția condensului pe rezervor, poți căptuși interiorul acestuia cu folie cu bule.

Prin utilizarea acestor soluții casnice, poți menține toaleta curată și funcțională, fără a folosi produse de curățenie scumpe sau chimice.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”