Cum să păstrezi mâncarea proaspătă în frigider, fără facturi mari la curent

  • Publicat:
Cum să păstrezi mâncarea proaspătă în frigider, fără facturi mari la curent

Experții recomandă ca cel mai bun loc pentru a decongela alimentele să fie frigiderul. Aceasta nu doar că ajută la păstrarea alimentelor în siguranță, dar poate și să ajute la economisirea de energie. Sfaturile vin de la Life Before Plastic, un site care adună cele mai bune sfaturi pentru depozitarea alimentelor, pentru a preveni risipa și a economisi bani.

Depozitarea alimentelor în frigider: un truc pentru economisirea de energie

Punerea unui aliment congelat în frigider ajută la răcirea aparatului și, astfel, frigiderul nu va consuma atât de multă energie pentru a menține restul alimentelor la temperaturi scăzute. Astfel, veți economisi bani pe termen lung și veți preveni ca alimentele să se strice, potrivit Express.co.uk.

Alte sfaturi pentru depozitarea alimentelor

  1. Ierburile: Păstrați-le în pahare cu apă pentru a le menține proaspete mai mult timp.
  2. Morcovii: Înveliți-i într-un recipient cu lichid, pentru a preveni uscarea.
  3. Ciupercile: Păstrați-le într-o pungă de hârtie pentru a le menține prospetimea.
  4. Brânza: Folosiți folie de ceară pentru a păstra brânza la temperatura corectă și a o proteja de umezeală.
  5. Verdeturile: Înveliți-le într-un prosop de hârtie pentru a le păstra crocante.
  6. Cartofii: Păstrați-i într-o pungă de depozitare și adăugați un măr pentru a preveni încolțirea.
  7. Avocado: Folosiți recipiente etanșe pentru a-l păstra proaspăt.
  8. Fructele de pădure: Spălați-le cu o soluție de oțet și apă (1 parte oțet, 3 părți apă) pentru a le prelungi viața.
  9. Ardeii iute: Congelați-i în pungi de silicon cu fermoar sau borcane de sticlă.
  10. Bananele: Înveliți tulpinile în folie de ceară pentru a le menține proaspete mai mult timp.
  11. Nucile: Păstrați-le la congelator pentru a le prelungi termenul de valabilitate.
  12. Țelina: Înfășurați-o în folie de aluminiu pentru a preveni pierderea umidității.

Reducerea rispei de alimente și economisirea de energie

Deși este ușor să irosim mâncarea atunci când nu știm cum să o depozităm corect, aceste metode simple ajută nu doar la păstrarea alimentelor mai mult timp, dar și la economisirea energiei și reducerea risipirii alimentare. A ști cum să depozitezi alimentele în mod corespunzător nu doar că economisește bani, dar este și un pas important în protejarea mediului.

Depozitarea corectă a alimentelor nu doar că contribuie la păstrarea acestora proaspete, dar ajută și la reducerea costurilor la energie, făcându-le o alegere benefică pentru întreaga gospodărie.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult