Experții recomandă ca cel mai bun loc pentru a decongela alimentele să fie frigiderul. Aceasta nu doar că ajută la păstrarea alimentelor în siguranță, dar poate și să ajute la economisirea de energie. Sfaturile vin de la Life Before Plastic, un site care adună cele mai bune sfaturi pentru depozitarea alimentelor, pentru a preveni risipa și a economisi bani.
Punerea unui aliment congelat în frigider ajută la răcirea aparatului și, astfel, frigiderul nu va consuma atât de multă energie pentru a menține restul alimentelor la temperaturi scăzute. Astfel, veți economisi bani pe termen lung și veți preveni ca alimentele să se strice, potrivit Express.co.uk.
Deși este ușor să irosim mâncarea atunci când nu știm cum să o depozităm corect, aceste metode simple ajută nu doar la păstrarea alimentelor mai mult timp, dar și la economisirea energiei și reducerea risipirii alimentare. A ști cum să depozitezi alimentele în mod corespunzător nu doar că economisește bani, dar este și un pas important în protejarea mediului.
Depozitarea corectă a alimentelor nu doar că contribuie la păstrarea acestora proaspete, dar ajută și la reducerea costurilor la energie, făcându-le o alegere benefică pentru întreaga gospodărie.
FOTO: Shutterstock