Cum să păstrezi răcoare în casă pe timpul verii? Trucuri utile dacă nu ai aer condiționat

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să păstrezi răcoare în casă pe timpul verii? Trucuri utile dacă nu ai aer condiționat

Suntem în plin sezon de vară și canicula deja ne dă bătăi de cap! Cu atât mai rău cu cât nu ai aer condiționat în casă, ceea ce poate fi o problemă destul de mare pentru multe persoane. Mai jos vă arătăm câteva trucuri utile ca să păstrezi răcoare în locuință, dacă nu ai aer condiționat. Sunt la îndemâna oricui și puteți face economii la factura de energie! 

Așa păstrezi răcoare în casă în timpul verii

Ventilatoare de tavan

Ventilatoarele de tavan au două setări: în sensul acelor de ceasornic și în sens invers acelor de ceasornic. În sezonul cald, acestea ar trebui să se rotească în sens invers acelor de ceasornic la o viteză mare, pentru a oferi o briză în casă.

În schimb, setarea în sensul acelor de ceasornic este pentru sezonul de iarnă și trebuie utilizată cu o viteză mai mică pentru a ajuta la deplasarea căldurii în toată încăperea.

Propriul aparat de aer condiționat cu gheață

Folosește tăvi cu cuburi de gheață! Umple o tavă sau un castron puțin adânc cu gheață și așezați-l în fața unui ventilator. Pe măsură ce gheața se va topi, ventilatorul va ridica particulele de apă rece și le va sufla în jurul camerei, răcorind rapid încăperea.

Citiți și: Cum îți poți răci casa pe timpul verii dacă nu ai aer condiționat

Pornește hota

Hota din bucătărie aspiră aerul fierbinte și umed din cameră, deci acesta este un mod ușor de a scăpa de căldura din acasă și de a economisi bani la factura de curent. Aerisirea din baie funcționează în același mod, așa că asigură-te că pornești ventilația și acolo pe timpul verii.

Nu lăsați ușile deschise

Dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului într-o singură cameră, e recomandat să închizi ușile camerelor pe care nu le folosești la fel de des, cum ar fi dormitoarele sau băile. Închiderea unor părți ale casei păstrează aerul mai rece concentrat într-o singură zonă și poate ajuta camera pe care o folosești cel mai des să rămână rece.

Verifică becurile

Becurile sunt o altă sursă de căldură, de care nu știați! Becurile incandescente degajă cea mai mare căldură irosind 90% din energia pe care o folosesc, astfel încât trecerea la becurile cu LED-uri poate face diferența pentru a îți menține casa rece. Un bonus suplimentar sunt becurile eficiente din punct de vedere energetic, care te vor ajuta să reduci și factura la energie electrică.

Sursa foto: freepik

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian