Cum să scazi factura la curent cu 30% pe timpul iernii. Trucurile simple de pus în practică

  • Publicat:
Cum să scazi factura la curent cu 30% pe timpul iernii. Trucurile simple de pus în practică

Pentru a reduce factura la curent cu 30% în timpul iernii, există mai multe metode care implică atât optimizarea consumului de energie, cât și îmbunătățirea eficienței energetice a locuinței. Iată câteva sugestii utile.

Strategii eficiente pentru reducerea facturii de electricitate cu 30% în iarnă

Îmbunătățirea izolației termice

Izolarea pereților, feroneriilor și geamurilor

O izolație bună previne pierderile de căldură. Dacă nu poți investi într-o izolație completă, încearcă să aplici garnituri de etanșare pe feronerie sau să folosești folii termoizolante pentru geamuri.

Izolează podelele și acoperișul

Dacă ai o mansardă neizolată, izolează-i podeaua, pentru că o mare parte din căldura din locuință se pierde pe acolo.

Folosește draperii groase

Pe timpul nopții, draperiile groase pot ajuta la menținerea căldurii în interior și la reducerea pierderilor de căldură.

Eficientizarea sistemului de încălzire

Termostat programabil

Folosirea unui termostat inteligent sau programabil îți permite să reglezi temperatura în funcție de programul tău. Poți seta temperatura să scadă atunci când nu ești acasă și să crească înainte de a te întoarce.

Curăță radiatoarele și verifică sistemul de încălzire

Radiatoarele trebuie curățate de praf pentru a-și îmbunătăți eficiența. De asemenea, verifică dacă sistemul de încălzire funcționează optim și nu sunt scurgeri de căldură.

Folosește capace termostatate pentru radiatoare

Acestea reglează temperatura în fiecare cameră, evitând supraîncălzirea unor spații.

Optimizarea consumului de energie electrică

Folosește becuri LED

Becurile LED sunt mult mai eficiente energetic decât cele incandescente sau fluorescente. Schimbă becurile din întreaga casă pentru a economisi energie.

Deconectează aparatele electronice când nu le folosești

Multe dispozitive electronice consumă energie chiar și atunci când sunt în stand-by. Utilizează prize inteligente sau deconectează aparatele care nu sunt necesare.

Frigiderul și congelatorul

Reglează temperatura frigiderului la 4-5°C și a congelatorului la -18°C. De asemenea, asigură-te că ușile sunt bine închise și că nu sunt blocaje care să împiedice circulația aerului rece.

Verifică facturile și furnizorii

Compara tarifele furnizorilor de energie

Multe companii oferă tarife mai bune în anumite perioade ale anului. Verifică ofertele și vezi dacă poți schimba furnizorul sau să optezi pentru un plan tarifar mai avantajos.

Monitorizează consumul

Folosește aplicații sau contoare inteligente pentru a urmări consumul zilnic și pentru a identifica momentele în care consumi mai mult.

Alte obiceiuri de economisire a energiei

Reduce temperatura ambientului

Reducerea temperaturii cu 1-2 grade poate duce la economii semnificative de energie. Majoritatea oamenilor se simt confortabil la temperaturi de aproximativ 20°C în timpul zilei și 16-18°C pe timpul nopții.

Folosește încălzirea pasivă

Profită de soare! Deschide feroneriile în timpul zilei pentru a lăsa razele soarelui să încălzească locuința, iar noaptea asigură-te că feroneriile sunt închise pentru a păstra căldura.

Folosirea unui umidificator

Aerul mai umed poate face ca temperatura să fie percepută ca fiind mai ridicată, ceea ce îți permite să reduci temperatura de încălzire a locuinței.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări: