Cum să speli pereții cu mopul ca să nu mai dai cu var în toată casa

Deși nu se află pe lista de sarcini obișnuite, să speli pereții este un pas important și nu doar din motive estetice.
  • Publicat:
Cum să speli pereții cu mopul ca să nu mai dai cu var în toată casa
Cum să speli pereții cu mopul ca să nu mai dai cu var în toată casa

Când vine vorba de curățenia casei, este logic să ai un program stabil pentru bucătărie, living și dormitoare, alături de curățenii mai profunde, mai ales în funcție de schimbarea anotimpurilor. Dar cum rămâne cu curățarea pereților? Deși nu se află pe lista de sarcini obișnuite, să speli pereții este un pas important și nu doar din motive estetice.

Cu toții am fost în situația în care mâncarea să „zboare” prin bucătărie, lăsând un sos sau alte pete pe perete. În astfel de cazuri, curățarea este evidentă, dar curățarea tuturor pereților casei poate părea o sarcină descurajantă.

Spălarea pereților este excelentă pentru a menține pereții curați, vopseaua proaspătă, pentru a ține praful și alergenii la distanță și pentru a preveni apariția mucegaiului sau a igrasiei.

De ce ar trebui să speli pereții și ce presupune acest lucru

Curățarea pereților aduce beneficii nu doar în ceea ce privește curățenia generală a casei, ci și sănătatea ta.

Spălarea pereților este o metodă de curățare a pereților cu un mop, care ajută la protejarea vopselei și la eliminarea prafului și murdăriei. Deși poate părea ciudat, zilele în care mopurile erau folosite doar pentru podele au trecut.

De ce funcționează această metodă?

Folosirea unui mop pentru curățarea pereților ajută la acoperirea unei suprafețe mai mari și elimină necesitatea utilizării unei scări în majoritatea cazurilor. Deși spălarea pereților nu este absolut necesară, este o tehnică utilă pentru curățenie periodică, după renovări sau pentru a elimina praful acumulat.

Beneficii:

  • Îndepărtează alergenii și praful.
  • Ajută la prevenirea apariției mucegaiului și igrasiei, mai ales în bucătării și băi.
  • Menține vopseaua pereților proaspătă și curată.

Ce îți trebuie:

Pentru a curăța pereții cu un mop, se recomandă:

  • Un mop plat
  • O găleată
  • Săpun sau un detergent delicat

Cum să cureți pereții cu un mop

Verifică pereții:

Înainte de a începe, trebuie să știi ce tip de vopsea este aplicată pe perete, deoarece acest lucru influențează cât de ușor poate fi curățat peretele. Vopselele mate tind să fie mai puțin rezistente la spălare.

Pentru pereții tapetați, testează întâi pe o zonă mică. De obicei, cel mai bun mod de a curăța pereții tapetați este folosind un accesoriu de aspirator cu perii moi, curățând ușor petele persistente.

Pregătește peretele:

Dacă există mult praf acumulat, este important să îndepărtezi mai întâi praful, înainte de a folosi apă. Dacă pereții sunt foarte prăfuiți, folosește mai întâi un mop uscat.

Spală peretele:

Folosește un amestec de apă caldă și săpun și începe să speli pereții vertical. Lucrează într-o singură direcție, de sus în jos. Clătește capul mopului la fiecare doi metri și pune un prosop sub găleată pentru a evita să stropești

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult