Cum să-ți faci blatul aragazului să strălucească ca nou

  • Publicat:
Cum să-ți faci blatul aragazului să strălucească ca nou

Curățarea blatului aragazului se realizează cu un pic de efort, din cauza grăsimii care dispare mai greu. Cu toate acestea, cu o soluție specială pentru întreținerea inoxului, dispar și cele mai dificile pete. 

Află cum se curăță inoxul pătat și redă strălucirea blatului

În timp, este normal ca blatul aragazului să pară mai uzat. Dar dacă întrețineți o îngrijire simplă frecventă, aragazul dvs. va arăta din nou ca mulți ani. Chiar și atunci când arzătoarele aragazului sunt arse, este posibil să le rezolvați printr-o curățare atentă.

Cu oțet

Oțetul este unul dintre cele mai bune produse de pus pe aragaz. Neutralizează grăsimea și facilitează îndepărtarea oricărui tip de crustă de pe diferite suprafețe. În plus, nu este toxic și nici nu dăunează sănătății, spre deosebire de multe alte produse de curățare.

Veți avea nevoie de:

  • Oțet: 3 linguri
  • Detergent neutru: 3 până la 4 picături
  • Săpun praf: 2 linguri
  • Detergent multifuncțional: 2 linguri
  • Burete moale: 1 unitate

Se fierbe în amestec aproximativ 10 minute și se oprește. Așteptați să se răcească puțin, aplicați detergentul pe burete și frecați ușor gurile.

Aplicați o lingură de oțet pur pe suprafața aragazului și frecați cu o cârpă moale. Dacă nu funcționează, se toarnă mai mult oțet și se lasă să stea aproximativ 15 minute și apoi se freacă.

Cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este minunat pentru multe funcții casnice. Curățarea sobei și lăsarea ei strălucitoare nu ar putea fi diferită. Dar aveți răbdare, cu cât lăsați bicarbonatul să funcționeze mai mult, cu atât mai bine.

Veți avea nevoie de:

  • Bicarbonat de sodiu: 3 linguri
  • Apă: 2 lingurițe
  • Oțet: cât este suficient
  • Stropitor: 1 unitate
  • Burete moale: 1 unitate

Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu apa. Ideea este de a crea un folder. Aplicați amestecul cu ajutorul unui burete pe toată suprafața aragazului. Lasă-l să acționeze cât mai mult posibil. De preferință, lăsați aragazul așa peste noapte.

A doua zi dimineață, puneți oțetul în sticla de pulverizare și udați din nou întreaga suprafață care conține pasta de bicarbonat. Cu o cârpă umedă sau burete, îndepărtați excesul folosind doar apă.

Cu amoniac

Utilizarea amoniacului este foarte frecventă, în special pentru a îndepărta rugina din oțelul inoxidabil. Este ideal pentru curățarea acelor grătar de aragaz și cuptor, care deseori acumulează cruste de grăsime și funingine. Verificați cum să îl utilizați corect și să nu vă dăuneze sănătății.

Veți avea nevoie de:

  • Amoniac: cât este suficient
  • Pungile de plastic curate: diverse

Scoateți grătarele și părțile aragazului pe care doriți să le curățați și așezați-le pe fiecare într-o pungă. Ar trebui să puteți închide pungile, deoarece amoniacul va avea nevoie de cel puțin 24 de ore pentru a acționa.

Puneți o cantitate considerabilă de amoniac în fiecare pungă, sigilați și agitați pentru a se răspândi bine. După 24 de ore, scoateți obiectele din pungi și aruncați materialele plastice. Spălați părțile aragazului cu apă și săpun.

Citește și: Produsul ieftin care curăță eficient ochiurile de la aragaz. Este util pentru toată lumea: grăsimea arsă se îndepărtează cât ai clipi

FOTO: Shutterstock | SURSA: Times of India

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc