De ce să pui o ceapă în baie. Trucul secret de care au auzit puține gospodine

De ce este bine să pui ceapă în baie? Foarte puțini oameni au auzit de acest obicei, iar majoritatea evită să pună acest aliment într-o astfel de încăpere.
  • Publicat:
De ce să pui o ceapă în baie. Trucul secret de care au auzit puține gospodine

Ceapa elimină mirosurile neplăcute din baie

Pe vremuri, părinții noștri nu cumpărau produse chimice, ci alegeau chestii naturale, printre care și ceapa. Așezau această legumă pe o farfurie, lângă toaletă. Acest truc genial de a pune ceapă în baie este extrem de benefic. Puțini știau că leguma are rolul de a neutraliza mirosurile neplăcute.

Tot ce trebuie să faci este să pui o farfurie cu ceapă pe jos sau pe rezervorul toatelei. Aceasta trebuie curățată de coajă și tăiată în două sau feliuțe. Nu îți face griji. Mirosul de ceapă nu durează la nesfârșit. Lasă bulbul comestibil să își facă treaba. Până dimineața, baia ta va fi lipsită de miros. Această opțiune este eficientă mai ales pentru băile de la subsol care au o circulație naturală a aerului.

Alte soluții care neutralizează mirosurile

Cidrul de mere

Ai un anumit loc în baie cu un miros neplăcut? Încearcă să pulverizezi cidru de mere simplu, nediluat, pe locul cu pricina. Lasă-l să acționeze timp de 3-5 minute, apoi șterge-l cu prosoape de hârtie.

Sucul de lămâie

La fel ca și în cazul oțetului de cidru de mere – pulverizează suc de lămâie direct pe zonele urât mirositoare din baie. Lăsă sucul de lămâie să stea timp de 3-5 minute, apoi șterge cu prosoape de hârtie.

Bicarbonatul de sodiu

Tot ce trebuie să faci este să deschizi o cutie și să o așezi în spatele vasului de toaletă. Este o soluție simplă pentru mirosurile neplăcute din baia ta.

Ce se întâmplă dacă lași o ceapă lângă patul tău o noapte

Există un truc vechi care datează din anii 1500, că tăierea unei cepe în sferturi și punerea ei lângă patul tău va ajuta la ameliorarea tusei. Se spune chiar că poate preveni cu totul răceala și gripa!

Totodată, ceapa conține și un anumit aminoacid care acționează ca un sedativ natural. Astfel reduce stresul și favorizează un somn liniștitor.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”