De ce să pui oțet alb în WC. Sfaturi practice pentru curățarea rapidă a vasului de toaletă

  • Publicat:
De ce să pui oțet alb în WC. Sfaturi practice pentru curățarea rapidă a vasului de toaletă

Curățarea vasului de toaletă poate fi o sarcină destul de anevoioasă! Multe gospodine folosesc produse din comerț, dar acestea nu dau întotdeauna randament. De aceea, pentru astăzi vă arătăm cum se curăță toaleta cu produs pe care îl ai deja în casă. Folosește cu încredere oțet pentru a-i reda strălucirea și a îndepărta depunerile de piatră din WC.

De ce să pui oțet alb în vasul de toaletă

Punerea oțetului în vasul de toaletă este o metodă populară și eficientă pentru curățarea și menținerea igienei toaletei. Oțetul, în special oțetul alb, este cunoscut pentru proprietățile sale de curățare și dezinfecție. Această metodă este considerată una ecologică, deoarece oțetul este un produs natural, biodegradabil și non-toxic.

Oțetul conține acid acetic, care este eficient în dizolvarea și descompunerea depunerilor de calcar, murdărie, urină și alte resturi prezente în vasul toaletei. Aceasta face ca oțetul să fie util în curățarea petelor și a zonelor greu accesibile.

Citiți și: Detergent în vasul de toaletă: Secretul pentru o curățenie impecabilă și un miros proaspăt

Cum se procedează:

Toarnă aproximativ una sau două cești de oțet alb în vasul toaletei. Asigură-te că oțetul acoperă bine suprafețele murdare sau petele de pe vasul de toaletă.

Lasă oțetul să acționeze timp de cel puțin 30 de minute sau, ideal, peste noapte. Cu cât stă mai mult, cu atât va avea mai mult timp să dizolve depunerile și să neutralizeze mirosurile.

După ce oțetul a acționat suficient, folosește peria de toaletă pentru a freca suprafețele și pentru a elimina depunerile și petele. Oțetul va face ca procesul de curățare să fie mai ușor și mai eficient.

După ce ai frecat bine toaleta, trage apa pentru a clăti oțetul și reziduurile. Verifică dacă sunt pete persistente și repetă procedura dacă este necesar.

Sursa foto: pixabay

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”