Cafeaua măcinată, un aliat neașteptat pentru grădinari în februarie. Bogată în potasiu, aceasta acționează ca un fertilizant natural, îmbunătățește sănătatea plantelor și ajută la respingerea dăunătorilor.
Iubitori de cafea și de grădinărit, bucurați-vă de acest truc! Zațul de cafea are multiple beneficii pentru grădină și casă, conform unui articol recent publicat de Express.co.uk. Acest ingredient versatil poate fi folosit ca îngrășământ natural, repelent pentru dăunători și dezodorizant.
Bogat în potasiu, zațul de cafea acționează ca un fertilizator natural, îmbunătățind sănătatea plantelor și alungând dăunători precum melcii. De asemenea, atrage râmele și îmbunătățește calitatea solului.
Contul de Facebook David Attenborough Fan promovează utilizările multiple ale zațului de cafea, sfătuind: „Aruncarea zațului de cafea este una dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face, este o resursă inestimabilă atât pentru casă, cât și pentru grădină”.
Zațul de cafea poate fi folosit pentru compost și pentru a îmbunătăți sănătatea solului. Acesta ajută la alungarea dăunătorilor precum melcii și cârțițele. Becky Harsh, un utilizator pe Facebook, a menționat că îl folosește pentru a ține pisicile departe de grădină, spunând că „aparent nu le place mirosul. A funcționat”.
În interior, zațul de cafea absoarbe eficient mirosurile, fiind util pentru împrospătarea frigiderului și a altor zone. Amestecat cu uleiuri esențiale, oferă și un parfum plăcut. Poate fi folosit și pentru a acoperi zgârieturile de pe mobilă, a închide culoarea părului în mod natural și a menține culoarea hainelor închise la culoare în timpul spălării.
Pentru cei care nu beau cafea, Julie Reifenrath recomandă să cereți zațul de la Starbucks, deoarece „vă vor oferi cu plăcere pungi cu zaț”. Astfel, aceasta este versatilitatea zațului de cafea ca resursă esențială pentru gospodărie și grădinărit.
În plus, poți să folosești zațul de cafea în vasul de toaletă pentru rezultate uimitoare. Acesta are o textură abrazivă, ceea ce îl face ideal pentru a ajuta la curățarea petelor încăpățânate de pe suprafața toaletei. Multe dintre aceste pete provin din depunerile de calcar, urme de apă sau chiar murdărie generală.
Foto: arhivă, Shutterstock