Efectele unui mediu curat asupra sănătății tale

  • Publicat:
Efectele unui mediu curat asupra sănătății tale

Mediul tău, atât acasă, cât și la locul de muncă, joacă un rol fundamental în sănătatea ta fizică și mentală, precum și în bunăstarea ta generală.

Fie ca vorbim despre biroul sau locuinta ta, un mediu murdar sau neprimitor nu cauzează doar infecții, ci îți distruge și controlul emoțional sau stabilitatea mentală. De asemenea, acelasi mediu curat intretine o sănătate în parametrii normali și ajută la sustinerea unui echilibru emotional consolidat.

Fie ca vorbim despre operatiunile de curatenie birouri sau curatenie la domiciliu, există două aspecte importante de care ar trebui tinut seama atunci cand ne dorim un mediu curat. Una implică direct îndepărtarea murdăriei și a factorilor nocivi, în timp ce cealaltă componenta la fel de importanta, tine cont de solutiile profesionale folosite in timpul activitatilor de curatenie.

Fiindca daca ne dorim cu adevarat sa traim sanatos, ar trebui ca si solutiile chimice folosite sa fie ecologice si prietenoase cu mediul inconjurator.

Multe cercetări au asociat spatiile curate si întreținute, cu o viață sănătoasă și fericită. Prin urmare, în ciuda progresului din ce în ce mai degenerativ pentru mediu, oricine cunoaște beneficiile unui mediu curat, va ști că acesta este de multe ori o necesitate si nu un capriciu.

Iată câteva dintre avantajele menținerii unui mediu curat:

O viață sănătoasă fără probleme medicale

Fără îndoială, germenii și alte micro-organisme dăunătoare prosperă în murdărie. Infecțiile merg laolaltă cu germenii și prietenii lor. Dar, odată ce mediul tău este curat: spălat, dezinfectat și igienizat, poți fii sigur de o viață linistita fără infecții. Asta însemnând că atunci cand alegi un produs specific de curatenie sau o firma de curatenie care sa se ocupe de aceasta problema, trebuie să fii foarte atent.

Probabil cei mai multi dintre dumneavoastra, interogheaza vestitul motor de cautare Google, cu fraze asemanatoare: “firme de curatenie preturi” sau “preturi curatenie la domiciliu” de multe ori pretul fiind considerentul determinant in alegerea dumneavoastra.

Dar asigură-te că alegi si o firma care foloseste produse ecologice sigure, cu zero reziduuri toxice, atat pentru sanatatea ta cat si pentru mediul inconjurator.

Cu alte cuvinte: o curățare mai bună începe cu un produs ecologic si nu neaparat cu un pret mai mic. Un produs bun va elimina mirosurile neplacute, va aerisi biroul sau casa și va îndepărta petele de pe electronice sau tapiterii, fără a le deteriora aspectul estetic.

Productivitate mai mare

Când spatiul unde locuiesti este curat, îngrijit și frumos, te transformă într-o persoană implinita si fericită. Emoțiile negative sunt înlăturate, iar creativitatea ta renaște. Acest lucru se traduce printr-o bunăstare solidă și invariabil va spune ceva despre productivitatea ta.

Oamenii fericiți sunt si oameni eficienti.

Simț de răspundere

Un mediu curat va face dificil pentru oameni să își lase lucrurile dezordonate si aruncate la intamplare. Nu este vorba doar de tine. Este destul de contagios. Toată lumea din jurul tău este influențată.

Cu alte cuvinte, un mediu curat îți afectează pozitiv comportamentul și îți oferă motive și impuls pentru a acționa și pentru a-l păstra mereu curat. Asa ajungi să îți gestionezi mediul unde locuiesti, mult mai bine decât îți poți imagina.

Ce poți face pentru tine?

Pentru a-ți proteja sănătatea, stai la curent cu previziunile privind calitatea aerului și planifică activități în interior atunci când nivelurile de poluare sunt mai ridicate. Când te plimbi sau alergi în aer liber, evită zonele industriale și drumurile aglomerate. De asemenea, poți reduce riscul general de boli de inimă, făcând exerciții fizice regulate și adăugând alimente sănătoase pentru inimă în dieta ta.

Îți poți îmbunătăți amprenta de carbon consumând mai puține lactate și carne, deoarece animalele sunt responsabile pentru aproape 15% din emisiile de seră produse de om. De asemenea, cumpărarea de alimente organice și locale diminuează nevoia de transport și utilizare a combustibililor fosili. În cele din urmă, dacă poți, compostează deșeurile alimentare în loc să le arunci la coșul de gunoi.

Evită să fii expus fumului pasiv. Fii conștient și de alți poluanți interiori, cum ar fi mucegaiul, praful de casă și emisiile de ardere a lemnului, care pot provoca probleme respiratorii și boli pulmonare cronice. Instalează detectoare de monoxid de carbon, fă testarea casei pentru radon și ține cont de alte greșeli la domiciliu care ar putea să te îmbolnăvească.

Deși este aproape imposibil să se evite orice substanță chimică care prezintă o amenințare, programul privind sănătatea reproducerii și mediului de la Universitatea din California San Francisco oferă câteva recomandări cu privire la modul de reducere a riscului. Caută produse de îngrijire personală netoxice, utilizează mai puține materiale plastice, cumpără produse de îmbunătățire a locuințelor care nu conțin compuși organici volatili (COV), evită pesticidele și erbicidele și curăță cu produse netoxice.

În zilele fierbinți, caniculare, ia în considerare mutarea activităților sau exercițiile fizice în interior. Ascultă-ți corpul și fă ceva mai puțin intens dacă te simți slăbit. Pentru poluarea aerului din interior, evită să folosești lumânări parfumate sau parfumuri spray, investește într-un dezumidificator dacă locuiești într-o zonă umedă și îndepărtează praful și acarienii prin spălarea pernelor și a altor lucruri pe care nu te gândești niciodată să le cureți, dar pe care ar trebui să le iei în considerare.

Consumul de apă suficientă este important pentru sănătatea ta, dar conservarea acesteia în timpul secetei poate ajuta la diminuarea impactului asupra mediului. Modalitățile de a scădea consumul atunci când apa este în cantitate redusă includ reducerea udării gazonelor și a plantelor în aer liber, verificarea existenței unor robinete și toalete care picură în casa ta și utilizarea dispozitivelor de economisire a apei pentru duș.

În final, starea ta de bine este o floare fragilă în multe nuanțe; merită atenția ta. Păstrează-ți mediul întotdeauna curat și ordonat și bucură-te de viață din plin. Astfel, te vei simți mult mai încrezător și sănătos!

Urmărește CSID.ro pe Google News