Electrocasnicele care nu consumă curent aproape deloc. Cum să scapi de facturile uriașe

  • Publicat:
Electrocasnicele care nu consumă curent aproape deloc. Cum să scapi de facturile uriașe

Progresele din domeniul tehnologic au dus crearea de dispozitive și aparate alectrocasnice care consumă din ce în ce mai puțin. În afară de scoaterea lor din priză, achiziționarea de electrocasnice de consum redus este primul pas pentru a economisi energie, potrivit specialiștilor.

Electrocasnicele care consumă cel mai puțin curent

Experții sunt de părere aproape 62% din consumul de energie al unei gospodării provine de la aparatele electrocasnice. Conform estimărilor acestora:

  • Frigiderul conduce în clasament, cu aproape 19% din consumul total, urmat de
  • Televiziune: 7,5%
  • Mașini de spălat: 7,3%
  • Cuptor: 5,1%
  • Computer: 4,6%

Comisia Europeană a stabilit norme de clasificare a claselor energetice prin litere de la A la G, unde clasa energetică A reprezintă cel mai redus consum de energie electrică, iar clasa energetică G indică cel mai mare consum de energie.

Astfel, clasele energetice reprezintă indicele în raport cu care se poate determina consumul de energie electrică pentru un produs. De pildă, sunt multe aparate electrocasince precum o mașină de spălat cu clasa energetică A+++ va indica cel mai redus consum de energie electrică.

Clasificarea claselor energetice

A+++, cu un indice I

A++, cu un indice I

A+, cu un indice 30 ≤ I

A, cu un indice 42 ≤ I

B, cu un indice 55 ≤ I

Cele mai recomandate electrocasnice sunt cele care fac parte din clasa energetică A, A+, A++ și A+++, având cel mai redus consum de energie electrică. Produsele care fac parte din clasa energetică B au un consum mediu de energie electrică.

Trucuri care te ajută să economisești bani la facturi

  • Nu cumpărați aparate mai mari sau mai puternice decât aveți nevoie.
  • Verificați instrucțiunile producătorului privind întreținerea și curățarea echipamentului pentru a prelungi durata de viață a acestuia și a economisi mai multă energie.
  • Aerul condiționat trebuie programat la 26ºC (nu mai scăzut) vara.
  • Opriți complet dispozitivele cu informații despre fereastră sau monitor digital (TV, echipamente audio etc.) atunci când nu le folosiți.
  • Instalați becuri/lămpi economice sau tuburi fluorescente în zonele casei dvs. unde luminile sunt aprinse mai mult de o oră pe zi.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări: