Elevi vs. studenţi. Cine câştigă bătălia decoraţiunilor?

Vine şcoala, deci trebuie să îi amenajez camera – este preocuparea de sezon a multor părinţi. Iar în ceea ce-i priveşte pe studenţi, noul an universitar parcă necesită câteva schimbări cool. Decoratorii vă spun doar să ţineţi cont de vârstă şi de utilitate.
  • Publicat:
Elevi vs. studenţi. Cine câştigă bătălia decoraţiunilor?

Vine şcoala, deci trebuie să îi amenajez camera – este preocuparea de sezon a multor părinţi. Iar în ceea ce-i priveşte pe studenţi, noul an universitar parcă necesită câteva schimbări cool.

Decoratorii vă spun doar să ţineţi cont de vârstă şi de utilitate.

În primii ani de şcoală, less is more. Aceasta nu e doar o propoziţie pretabilă pentru modă.

Copilul de 6-7 ani are nevoie de un pat confortabil, de o masă adaptată înălţimii lui şi eventual de un dulap de dimensiuni mici în cameră. Creierul lui abia acum începe rutina şcolară şi nu trebuie obosit cu informaţii vizuale exact în locul în care copilaşul îşi face temele. Ceea ce e important e să punctaţi cumva vizual că vă aflaţi în camera unui elev. Spre exemplu, puteţi pune într-un colţ un creion supradimensionat.

3 puncte esenţiale în adolescenţă

În adolescenţă, ţineţi cont de câteva date oferite de psihologi. Între 13 şi 18 ani, copilul suferă schimbări majore neuro-hormonale dublate de aşa numitele schimbări psihologice.

Cu alte cuvinte, nu doar hormonii îşi spun cuvântul, ci şi modificările pe care le suferă personalitatea şi care îl pregătesc pe copil pentru viaţa adultă.

Ce birou să-mi aleg, ce culoare să aibă parchetul, ce chestii cool să îmi pun în cameră? Vă vine sau nu să credeţi, toate sunt decizii grele pentru un adolescent.

Din aceste motive, camera lui necesită o împărţire clară în trei. O zonă de odihnă pe care să o delimitaţi cu o perdea desenată cool spre exemplu.

O zonă de studiu în care are nevoie, pe lângă birou, de rafturi ordonat dispuse, care nu ocupă mult loc şi care nu îl aruncă în haos. Şi a treia zonă, tot delimitată, e cea a obiectelor personale. Are nevoie spre exemplu de un dulap bine organizat, cu oglinzi mari, cu loc pentru pantofi. Acest al treilea loc nu trebuie marginalizat.

Este extrem de important. Vârsta la care se află îi face să nu le placă nimic –  nu îmi plac pantalonii, nu îmi place fusta, nu îmi vine nimic bine! Sunt inevitabile!

Dar tocmai pentru că nu sunt mulţumiţi de nimic pe lume, dressing-ul trebuie să fie perfect ordonat, spaţiat. Şi în toată acestă ordine, puteţi pune orice lucru extrem de colorat.

Efectul ceasului

În ceea ce-i priveşte pe studenţi, designerii spun că pregătirea sesiunilor se face din… regulile camerei. Iar regulile se numesc, cum altfel, decât Feng Shui? La intrare, camera se decorează cu un obiect de artă modernă. În cameră, toate obiectele afişate trebuie să fie în… dublură.

Câte două fotografii, câte două vaze pentru flori. Aţi înţeles ideea. Iar ca să pară totul… smart, puneţi pe un perete un ceas supradimensionat, suprarealist. Şi savuraţi toată perioada de studenţie!

Autor: Ioana Georgescu

Urmărește CSID.ro pe Google News
TOP 10 rase de câini de pază
TOP 10 rase de câini de pază