Elimină murdăria din interiorul mașinii de spălat cu două pastile care se găsesc în orice farmacie

Atunci când ne gândim la mașina de spălat, o asociem cu spălarea rufelor. La rândul ei, aceasta are nevoie, din când în când, de o curățare în profunzime.
  • Publicat:
Elimină murdăria din interiorul mașinii de spălat cu două pastile care se găsesc în orice farmacie

Din cauza faptului că rămâne mereu umezeală în interiorul ei, dar și din cauza resturilor de detergent sau de scame care se iau de pe haine, mașina de spălat poate acumula urme vizibile de murdărie, precum și un miros urât. Cum scapi de murdăria și de mirosul urât din interiorul mașinii de spălat?

Cu ce se curăță murdăria din mașina de spălat

Vei avea nevoie de oricare dintre cele mai ieftine tablete de curățare pentru protezele și aparatele dentare. Da, ai auzit bine! Le poți găsi la orice farmacie.

În cutie sunt 30 de pastile. Ai nevoie doar de două pastile pentru o curățare optimă a mașinii tale.

Pune pastilele în mașina de spălat și setează-o la cea mai ridicată temperatură. Rulează un ciclul de spălare fără haine. Tabletele pentru curățarea protezelor dentare ucid germenii și bacteriile și îndepărtează calcarul!

Gospodinele obișnuiau adauge sare în cuva de spălat

În trecut, când nu exista o asemenea varietate de detergent și capsule, gospodinele foloseau sare, pe care o adăugau în detergentul cu care spălau hainele. Explicația? Sarea menține culorile vii, indepărtează petele  și înmoaie țesătura hainelor, care vor fi noi.

Alte trucuri cu sare pentru rufe și nu numai

– Fierbe lenjeria sau prosoapele albe din bumbac, care s-au îngălbenit în timp, şi adaugă în apă o lingură de sare şi un sfert de ceşcuţă de praf de copt. Lasă rufele să stea în această soluţie încă o oră, după ce le-ai dat în câteva clocote, apoi clăteşte-le în câteva ape.

– Scapă de petele de rugină, folosind o pastă din sare şi oţet. Aplică această pastă pe rugină şi las-o că acţioneze în aer liber, la soare. Apoi spală rufele, punând câteva linguriţe de sare în maşina de spălat. Vei scăpa de pete, iar rufele vor fi mai albe.

– În ceea ce privește igienizarea prosoapelor de bucătărie, aceasta este o procedură esențială pentru a evita acumularea petelor și dezvoltarea bacteriilor periculoase pentru sănătate. Prosoapele de bucătărie pot acumula pete galbene, maro sau negre în cazul în care nu sunt spălate și igienizate corespunzător.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”