Evită să arunci resturi alimentare în chiuvetă! Uite ce poți păți dacă nu ai grijă de țevile din bucătărie

Experții recomandă evitarea aruncării de resturi alimentare în chiuvetă. Uite de ce anume trebuie să ții cont.
  • Publicat:
Evită să arunci resturi alimentare în chiuvetă! Uite ce poți păți dacă nu ai grijă de țevile din bucătărie

În timp ce pentru mulți dintre noi poate părea un aspect neglijabil, evitarea aruncării unor resturi alimentare în chiuvetă este mult mai importantă decât ne imaginăm. Problema țevilor înfundate în bucătărie poate deveni rapid o realitate costisitoare și incomodă, necesitând intervenția unui instalator pentru a curăța corect și complet scurgerea.

Resturi alimentare în chiuvetă

Țevile se pot desfundă relativ ușor atunci când nu sunt supraîncărcate cu resturi de alimente. Totuși, atunci când acestea nu sunt curățate la timp, riscul de a se înfunda crește exponențial, ducând la probleme majore care necesită intervenții costisitoare. Pentru a preveni astfel de situații, este esențial să cunoaștem alimentele care nu ar trebui să ajungă niciodată în chiuvetă.

Alimentele care îți pot înfundă țevile

Uleiul și grăsimea

Uleiul de gătit rămas în tigaie și grăsimea de slănină sunt printre cei mai mari vinovați pentru înfundarea scurgerilor. Aceste substanțe se solidifică și acumulează murdărie în timp. Uleiul trebuie răcit, turnat într-o sticlă sau recipient etanș și apoi aruncat sau reciclat. Grăsimea de porc și de slănină ar trebui aruncată direct la gunoi.

Resturi alimentare de la cojile de legume

Cojile de morcovi, cartofi și alte legume pot înfunda rapid scurgerile, chiar dacă sunt tăiate în bucățele mici. Este recomandat să le aruncați direct la gunoi.

Sosurile pe bază de ulei

Sosuri precum maioneza, dressingurile pentru salată și chili crocant nu ar trebui aruncate în chiuvetă. Acestea pot face desfundarea țevilor mult mai dificilă.

Zațul de cafea

Zațul de cafea nu ar trebui să ajungă în scurgere sub nicio formă. Acesta se acumulează și poate crea probleme serioase pentru instalațiile sanitare.

Făina

Făina amestecată cu apă formează o pastă care se poate lipi de pereții țevilor, fiind extrem de dificil de curățat. Evitați să aruncați făină în chiuvetă.

Orez și paste

Deși sunt mici, boabele de orez și pastele pot trece prin sită și se pot acumula în țevi, provocând blocaje. Aruncați-le la gunoi pentru a preveni astfel de probleme.

Sursă – https://www.cookist.com/the-foods-never-to-be-thrown-into-the-sink-to-avoid-clogging-the-drain/

Sursă foto – ipolly80  / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian