Funcționează să îndrepți un ventilator spre fereastra deschisă pentru a răci o cameră?

  • Publicat:
Funcționează să îndrepți un ventilator spre fereastra deschisă pentru a răci o cameră?

Îți este greu să gestionezi căldura în casa ta? Temperaturile vor crește semnificativ în această vară iar casele care nu sunt echipate pentru căldură intensă vor fi cele mai afectate. 

Din fericire, să înveți cum să păstrezi răcoarea în casă în timpul unui val de căldură nu trebuie să se facă întotdeauna cu o cheltuială mare. Iată ce poți face:

Funcționează să îndrepți un ventilator spre fereastra deschisă?

Îndreptarea ventilatorului spre exterior în cele mai călduroase părți ale casei tale va ajuta la eliminarea aerului cald, în timp ce îndreptarea ventilatorului spre interior pe partea mai răcoroasă a casei tale va ajuta la atragerea aerului rece. 

Partea cea mai bună a acestei metode ecologice de răcire este că poate fi folosită în orice locuință. Este perfectă și pentru cei cu un buget limitat, care poate au căutat remedii casnice pentru a menține răcoarea în casă, deoarece majoritatea dintre noi avem deja un ventilator ascuns într-un dulap. Vara, când se răcorește noaptea, aceasta este o modalitate excelentă de a economisi costurile cu aerul condiționat și de a răcori casa.

Este important de menționat că îndreptarea ventilatorului spre exterior pe fereastră este cea mai eficientă la eliminarea aerului cald din cameră atunci când este mai răcoros afară, așa că această metodă este cea mai utilă pentru acele nopți blânde de vară când temperatura de afară începe să scadă.

Așadar, dacă deții un ventilator, ești norocos. Acest truc simplu este o modalitate excelentă de a răcori casa fără a instala niciunul dintre tipurile disponibile de aer condiționat.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Unde trebuie să pui ventilatorul pentru a răcori întreaga casă. Trucul pe care mulți români nu îl știu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian