Idei pe care merită să le încerci utilizând laptele ars

Laptele ars poate fi folosit pentru a prepara numeroase gustări. Uite câteva idei pe care merită să le încerci!
  • Publicat:
Idei pe care merită să le încerci utilizând laptele ars

Uneori, chiar și greșelile din bucătărie pot duce la descoperiri interesante. Unul dintre aceste accidente frecvente este arderea laptelui. În astfel de situații, majoritatea oamenilor aruncă laptele considerându-l inutil, mai ales din cauza mirosului de ars. Cum ar fi însă să transformăm acest incident într-o capodoperă culinară folosind câteva trucuri simple? Iată câteva utilizări uimitoare ale laptelui ars.

Cum putem folosi laptele ars

Milkshake de ciocolată

În loc să arunci laptele ars, poți prepara un milkshake de ciocolată. Gustul ciocolatei este oricum destul de intens, astfel încât aroma de ars a laptelui devine aproape insesizabil.

Halva

Pentru a prepara halva, poți folosi lapte ars. Dacă gătești Halva amestecând laptele ars cu apă în făină, gustul de ars al laptelui va dispărea. Poți crea o varietate de Halva folosind acest lapte.

Cafea rece sau caldă

Acel lapte ars poate fi folosit pentru a prepara cafea rece sau caldă.

Amestecă laptele cu apă

Amestecă laptele ars cu apă pentru a reduce mirosul de ars. Apa obținută poate fi folosită pentru a prepara băuturi calde, precum ceai sau cafea, dar și pentru alte rețete.

Cuburi de gheață

poate fi folosit pentru a face cuburi de gheață. Astfel, nu vei risipi laptele și nici nu vei simți mirosul de ars.

Deserturi cu lapte ars

Laptele ars poate adăuga savoare deserturilor tale. Orezul cu lapte sau crema de zahăr ars sunt doar câteva dintre preparatele dulci pe care merită să le încerci.

Supe și sosuri cremoase

Transformă cantitatea de lapte ars într-o bază cremoasă pentru supe sau sosuri. Alege legume precum conopidă, morcovi sau cartofi și amestecă-le cu laptele ars pentru a crea o textură bogată și catifelată.

Pâine și produse de patiserie cu laptele ars

Poți introduce puțin lapte ars în rețetele tale de pâine sau prăjituri pentru a adăuga o aromă subtilă de fum.

Unt aromatizat

Bate acea cantitate de lapte ars în unt topit pentru a crea un amestec delicios. Îl poți folosi apoi pe pâine, legume sau carne la grătar.

 

Sursă – https://recipes.timesofindia.com/articles/kitchen-hacks/got-burnt-milk-at-home-here-are-some-creative-ways-to-use-instead-of-throwing-it-away/articleshow/103630297.cms

Sursă foto – Evgeny Karandaev / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc