Camera copilului este un spaţiu în care creativitatea şi distracţia se îmbină perfect, iar amenajarea acestuia într-un mod organizat şi ordonat te va scuti de a strânge jucării şi haine aruncate peste tot. Planificarea cu succes a dormitorului unui copil necesită timp de gândire anticipat. Locul de depozitare şi mobilierul multifuncţional trebuie să răspundă nevoilor în schimbare ale celui mic.
Decorarea dormitorului copilului tău poate fi o provocare. În primul rând ţi-ai dori să fie un spaţiu pe care micuţul îl iubeşte şi în care vrea să-şi petreacă timpul, iar în al doilea rând vrei să fie practică, o cameră care să poată suporta ore de joc interminabile şi să se adapteze pe măsură ce copilul creşte.
Avem soluţia! Investeşte într-o serie de elemente cheie şi personalizează subtil folosind materiale textile şi vopsea. Piesele mari – cum ar fi mobilierul, covoarele şi pardoseala – pot reprezenta o investiţie majoră, motiv pentru care ar trebui să alegeţi ceva calitativ pentru a rezista o perioada lungă de timp.
Am pregătit pentru tine câteva idei simple în amenajare a camerei copilului:
Dacă nu îmbrăţişezi ideea de a picta pereţii în nuanţe vii, atunci poţi decupa forme geometrice colorate pe care să le lipeşti cu bandă adezivă. Asortează culorile cu rafturile biroului sau şifonierului. O altă variantă ar fi tapetul, care este extrem de ofertant când vine vorba de design, dar şi foarte rezistent.
Să nu-ţi fie teamă să experimentezi cât mai mult. Camera copilului este un loc bun pentru a încerca designuri mai îndrăzneţe decât în celelalte camere din casă. O temă distractivă îi va inspira un sentiment de aventură micuţului tău explorator.
De asemenea, pardoseala joacă un rol important în camera micuţului. Parchetul din lemn este cel mai indicat pentru camera copiilor, deoarece acesta oferă mai multă căldură şi este uşor de curăţat, două condiţii necesare într-o cameră pentru copii. Alegerea modelului şi a culorilor ar trebui să fie super simplă în prezent, având în vedere oferta extrem de variată de pe piaţă.
Spaţiile de stocare nu trebuie să coste o avere. Dacă eşti în căutarea unui mod unic de a menţine jucăriile în ordine poţi folosi pungi vechi din pânză pe care să le poţi atârna de un perete şi să le vopseşti, chiar împreună cu micuţul.
Gusturile copilului se vor schimba în mod constant pe măsură ce creşte, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i schimbi patul sau biroul la fiecare doi ani. Dimensiunile acestor obiecte de mobilier trebuie să se potrivească minimum 5 ani. Este mai bine să rămâi la o mobilă destul de neutră şi apoi să apelezi la detalii jucăuşe pe pereţi, covoare, lenjerie şi alte accesorii.
După ce ai construit o bază solidă prin cele menţionate mai sus – este timpul să adăugi lucrurile distractive. Şi, deşi s-ar putea să nu te bucure prea tare, detaliile capricioase sunt cele pe care copilul tău le va iubi cel mai mult. Cheia este să alegi elementele decorative pe care să le instalezi simplu, ca mai apoi să scapi uşor de ele.
Foto: pixabay