În ce să ții cartofii ca să nu încolțească. Ai nevoie doar de un produs care costă aproximativ 1 leu

Cartofii reprezintă unul dintre alimentele de bază. Statisticile arată că românii gătesc, în medie, 93 de kilograme de cartofi pe an.
  • Publicat:
În ce să ții cartofii ca să nu încolțească. Ai nevoie doar de un produs care costă aproximativ 1 leu

Prăjiți, piure, tocăniță sau la cuptor, cartofii sunt nelipsiți de pe mesele românilor.

Dar cum facem să păstrăm cartofii mai mult timp fără ca aceștia să încolțească? Cel mai important este modul de depozitare.

Cum se păstrează cartofii

Bloggerul Jerry James Stone a venit în ajutor cu un hack de aur pentru depozitarea alimentelor.

Stone garantează că puteți avea cartofi curați până la șase luni, cu un singur truc: „Depozitarea cartofilor este destul de simplă”, dezvăluie acesta. „În cea mai mare parte… [cartofilor] le place să stea într-un loc întunecat și răcoros.”

Cartofii au nevoie de aer. Întrucât eliberează apă, menținerea lor etanșă îi va umezi și îi va predispuse la mucegai. Tocmai de aceea vei observa că și atunci când îi cumperi din supermarket, ei vin ambalați de cele mai multe ori într-o plasă.

Poți păstra cartofii în pungă din hârtie, cu condiția să nu fie închisă deasupra, ci să îi lași să “respire”. Evită să îi ții în pungă din plastic. Cele mai bune alegeri sunt o cutie de carton cu găuri în lateral, un coș, o pungă de plasă, o pungă de hârtie sau orice recipient bine ventilat.

El explică: „Nu ai vrea să îi depozitezi în plastic și cu siguranță nu vrei să îi depozitezi într-o pungă de plastic sigilată, pentru că nu le place umezeala”.

Iar detaliile contează, potrivit lui Jerry: „Când sunt depozitati într-o pungă de hârtie, vrei să ții acea pungă deschisă și să o așezi într-un loc într-un loc întunecat răcoros și bine ventilat”.

De asemenea, el semnalează riscurile expunerii la lumină, explicând modul în care spuds pot deveni verzi și pot avea un gust amar, care pot fi evitate ținându-le în întuneric. Jerry subliniază că punctul favorabil pentru temperatura de depozitare a cartofilor oscilează între șapte și 10°C, cu cât este mai fierbinte și le vei grăbi creșterea nedorită.

Depozitarea cartofilor cu alte produse

Cartofii sunt legume solitare. Păstrează-i departe de alte produse, dar mai ales de fructe. Stau bine lângă ceapă, întrucât au nevoie cam de același tip de mediu de depozitare.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”