Ingredientul MINUNE care îndepărtează gheața din congelator. Trucul ieftin pe care toată lumea trebuie să-l știe

  • Publicat:
Ingredientul MINUNE care îndepărtează gheața din congelator. Trucul ieftin pe care toată lumea trebuie să-l știe

Ușa frigiderului nu se mai închide cum trebuie, iar locul pentru pizza parcă este din ce în ce mai mic? Este timpul să îl dezgheți! Iată cum poți face acest lucru cu ajutorul unui truc absolut genial și la îndemână oricui.

Cum poți îndepărta gheața depusă în congelator rapid și în siguranță

Dacă gheața se acumulează suficient de mult, poate împiedica ușa să se închidă corect, ceea ce, din nou, afectează temperaturile din interior și adaugă și mai mult la factura de energie. Dar, folosind un banal cartof, ingredientul magic care îndepărtează gheața din congelatorul tău, scapi de toate problemele. Iata ce ai de facut!

Înainte de a porni procesul de dezghețare a congelatorului, ar trebui să oprești aparatul și sa-l scoți din priză.

Nu ai nevoie de un cartof mare, ci unul mediu, să zicem, pe care va trebui să-l speli foarte bine, după care curăță-i coaja doar pe jumătate. Apoi, cu un cuțit, fă o tăietură pe partea curățată, să zicem în formă de V, ulterior bagă o furculiță.

Acum este momentul magiei, iar tot ce trebuie să faci este să pui cartoful pe podeaua congelatorului, dar atenție!, partea tăiată, în care ai pus furculița, trebuie să fie orientată spre peretele unde există excesul de gheață, și închide ușa la congelator, ulterior, după 30 de minute vei vedea efectele.

Cum previi formarea gheții în exces?

Se formează gheață excesivă în congelator? Poți preveni formarea aceștia cu câteva trucuri simple, deoarece gheața se formează atunci când pătrunde aer cald în congelator.

  1. Nu deschide ușa congelatorului prea des și nu o lăsa deschisă pentru mult timp.
  2. Verifică setarea de temperatură. Setarea incorectă a congelatorului, chiar și la frigiderele duble sau la frigiderele side-by-side, poate accentua depunerile de gheață. Temperatura recomandată este de -18 grade.
  3. Nu pune alimente calde în aparat, deoarece umiditatea asociată duce la formarea de gheață.
  4. După dezghețare și curățare, aplică un strat subțire de ulei de măsline, de floarea soarelui sau de glicerină, pe pereții aparatului. Acest strat va încetini formarea gheții.

Citește și: Alimente… în congelator! Reguli de congelare și decongelare

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult