Interioare 2008

  • Publicat:
Interioare 2008
Interioare 2008

"Oglinda, oglinjoara as vrea ca apartamentul meu sa fie cel mai frumos din tara" – este dorinta fiecaruia dintre noi. Dar intre vis si realitate poate exista o punte extrem de greu de trecut. Insa cu informatiile potrivite, cu bun gust si multa imaginatie, putem transforma orice locuinta intr-un camin de vis. Arhitectul Miruna Ardelean, de la Classliving, ne ofera cateva sugestii.

 

CSID: Cum arata casa sau apartamentul ideal in conformitate cu tendintele anului 2008?

Miruna Ardelean:In zilele noastre, se spune ca se „poarta orice”, cu conditia ca acel „orice” sa fie o combinatie inteligenta de culori, forme, texturi, accesorii sau stiluri. De pilda, daca facem o paralela cu designul vestimentar, o pereche de „skinny jeans” merg cu pantofii platforma stil anii ’40 si cu un top ultramodern accesorizat fie cu paiete fie cu brosa bunicii. La fel de bine se poate combina, intr-un spatiu, mobila din lemn masiv in stil victorian cu piese de mobilier in stil minimalist din materiale noi precum plasticul, cartonul, corianul sau aluminiul.

CSID: Care sunt tendintele pentru decorarea camerei copiilor, sufrageriilor, dormitoarelor, bailor si bucatariilor?

M.A.:Trendurile 2008 se bazeaza pe o noua miscare de clasic-modern. Continua stilul retro, art-deco, modernism si baroc, dar cu o nota actuala. O varianta de ultima ora o reprezinta alburile stralucitoare, in tonuri reci, lucioase. Cateva accente de mov sau culori glaciare pot conferi un aer glamour unui spatiu cu tema cromatica alb. Glamourul in mobilierul de interior este caracterizat prin culorile auriu sau argintiu, in combinatii cu nuante puternice de rosu, verde, fucsia, negru, alb sau prin combinarea curajoasa a unor piese care par din „alt film”, dar care impreuna au acest efect de stralucire. Culorile de pamant si elementele din natura, copacii, frunzele, au fost unele dintre sursele de inspiratie ale designerilor, acestia apeland la decorarea peretilor cu imagini din natura parca proiectate. Candelabrele au fost aduse din nou in actualitate o data cu reinterpretarile din plexi. Ele pot fi o solutie foarte sigura de a aduce tavanul in atentia privitorului. Obiectivul final al decoratiunilor interioare este acela de a crea un sentiment sau o stare specifica unei incaperi; include alegerea/aplicarea tapetului, zugravirea peretilor (inclusiv pictura murala), vopsirea altor suprafete (nise, grinzi, coloane), alegerea mobilierului si a accesoriilor si alegerea tablourilor si sculpturilor care vor imbraca spatiul.

CSID: Cum procedam pentru a da unei camere mici impresia de spatiu aerisit?

M.A.: Ar trebui sa mergem pe tonuri deschise, sa alegem cromatic „ton sur ton” si sa nu mergem pe contraste. Ideal ar fi sa stim exact functiunea fiecarei camere si daca este posibil putem crea „open space” prin inlaturarea unor pereti de ce nu, si astfel obtinem zone mai aerisite.

CSID: Care sunt materialele la moda pentru mobilier?

M.A.: Otelul, sticla mata, plexiglasul, portelanul, MDF-ul lacuit, rasini epoxidice – toate acestea sunt elementele unui interior foarte trendy. Nuantele calde de alb sunt extrem de elegante si creeaza o nota sofisticata. Aceste tonuri se potrivesc cel mai bine pe suprafete mate, cu texturi pretioase, cum ar fi pielea, matasea, catifeaua.

CSID: Ce solutii propuneti pentru schimbarea aspectului casei, fara schimbarea completa a mobilierului?

M.A.: O casa in care sa te simti cu adevarat bine sau un birou in care sa lucrezi cu placere sunt necesitati ale timpului prezent. Avem nevoie de confort, dar si de o ambianta relaxanta si primitoare. Designul de interior se refera la aceasta imagine si la toate elementele care o compun: piese de mobilier, obiecte decorative, corpuri de iluminat. Accesoriile sunt foarte importante, caci lampile, vesela, lenjeria si alte detalii de acest tip pot conferi acea nota de clasa si stil de care are nevoie orice interior cu pretentii. Astfel pentru a scapa de monotonia selectiei facute in amenajarea spatiului, putem apela la schimbarea decoratiilor: putem merge de la schimbarea accesoriilor – lampi, corpuri de iluminat, lenjeria de pat, obiecte decorative de orice tip pana la schimbarea perdelelor, tesaturilor si texturilor unui fotoliu, spre exemplu, din compozitia noastra din living.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mica ta gradina
Mica ta gradina
Recomandări: