Metoda genială care îndepărtează mucegaiul din casă

  • Publicat:
Metoda genială care îndepărtează mucegaiul din casă

Mucegaiul în casă poate fi o problemă persistentă, afectând nu doar aspectul estetic al locuinței, ci și calitatea aerului pe care îl respirăm zilnic. Este important să abordăm această situație cu seriozitate, încât mucegaiul poate avea impact negativ asupra sănătății noastre și a întregii familii.

Cum să scapi de mucegai și să te asiguri că nu va mai apărea niciodată

Dacă te întrebi cu ce se scot petele de mucegai deja formate, ai la îndemână soluții antimucegai din comerț sau soluții naturale împotriva mucegaiului. Poți șterge pereții cu un amestec format din două plicuri de bicarbonat de sodiu și un litru de apă sau un mix dintr-o cană de apă și o linguriță de ulei din arbore de ceai.

Soluție antimucegai făcută în casă. Rețeta cea mai simplă

Iată și o rețeta bazată pe ingrediente pe care le ai cu siguranță în casă:

  • 100 ml oțet
  • 100 ml apă
  • 10 ml peroxid de hidrogen (apă oxigenata)
  • Sucul de la o lămâie
  • 2 linguri de bicarbonat de sodiu

Pune toate aceste ingrediente într-o sticlă cu pulverizator, agită bine sticlă și stropește din abundență zonele afectate de mucegai. Deschide ferestrele și lasă amestecul să acționeze câteva ore (2-4) apoi șterge zonele cu o cârpă.

Este incredibil cum dispar petele de mucegai după ce lași să acționeze această soluție. Mai cu seamă că mucegaiul trebuie îndepărtat cât mai curând cu putință. Acesta poate afecta sănătatea membrilor familiei, slăbind sistemul imunitar și afectând sistemul nervos. De asemenea, apariția cancerului poate fi facilitată de mucegaiul de pe pereți.

Dezumidificatoarele: cea mai simplă soluție antimucegai

Dezumidificatoarele sunt dispozitive eficiente în combaterea umidității excesive din aer. Acestea extrag excesul de apă din mediul înconjurător, contribuind astfel la prevenirea formării mucegaiului. Puteți utiliza dezumidificatoare în special în spațiile în care umiditatea este constanța, precum beciurile sau băile.

FOTO: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian