Metoda ideală prin care cureți televizorul fără să zgârii ecranul. Cea mai bună soluție de casă

Televizorul, la fel ca și restul casei, se murdărește și se prăfuiește. Și asta înseamnă că necesită curățare. Dar, cum putem curăția un echipament atât de delicat?
  • Publicat:
Metoda ideală prin care cureți televizorul fără să zgârii ecranul. Cea mai bună soluție de casă

În niciun caz cu soluții de geamuri sau detergenți lichizi. Totuși, există o metodă ideală prin care cureți televizorul fără să zgârii ecranul.

Cum cureți ecranul televizorului corect

Dacă ecranul televizorului prezintă pete dificile, pentru o curățare eficientă și sigură în cazul acestui aparat electrocasnic, se recomandă să amestecăm 1-2 ml de detergent de vase cu 200 de ml apă. Se umezește ușor cârpa din microfibră și se curăță petele. Zona afectată trebuie uscată imediat.

Inclusiv părțile laterale și din spate ale televizorului necesită curățare. Este deosebit de important să ne asigurăm că orificiile de aerisire ale dispozitivului sunt lipsite de praf.

Întotdeauna se ia o cârpă din microfibră pentru ștergerea televizorului. Aceasta nu va zgâria și nici urme nu va lăsa. Totuși, ai grjă să nu apeși în momentul în care cureți, căci astfel în mod cert vor rămâne reziduuri și vor fi mai greu de îndepărtat.

Scoate televizorul din priză când îl ștergi

Producătorii de televizoare ne îndeamnă să scoatem dispozitivul din priză atunci când îl curățăm. Asigură-te că este oprit, fiindcă în caz contrar riști să te curentezi. Asta deoarece soluțiile de curățare sunt lichide și intră în contact cu curentul electric.

Pașii pentru curățarea în siguranță a televizorului

  • Închide televizorul și lasă-l să stea închis câteva minute, înainte să îl scoți din priză
  • Îndepărtează praful și scamele folosind laveta/pămătuful
  • Folosește rola pentru scame pentru a îndepărta praful de pe difuzoarele televizorului și alte zone greu accesibile
  • Curăță zonele prin care televizorul se ventilează, pentru ca ele să nu fie blocate de praf și să poată elimina căldura creată de aparat în timpul funcționării
  • Aplică soluția de curățare pe lavetă, nu direct pe televizor și șterge ecranul cu ea
  • Folosește o lavetă uscată pentru a îndepărta umezeala de pe zonele în care ai insistat pentru a scoate urmele mai dificile

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”