Metoda simplă prin care îți poți ascuți răzătoarea cu folie de aluminiu

Dacă răzătoarea ta din bucătărie nu mai funcționează așa cum și-ai dori, înseamnă că este timpul să o ascuți! Uite cum poți face acest lucru cu ajutorul foliei de aluminiu.
  • Publicat:
Metoda simplă prin care îți poți ascuți răzătoarea cu folie de aluminiu

Răzătoarea pe care o folosim în bucătărie este indispensabilă oricărei gospodine. Cu toate acestea, după îndelungate utilizări, este posibil ca eficacitatea sa să fie mult diminuată. Uite cum o poți ascuți, cu acest truc simplu!

Cum ascuți răzătoarea

Pentru început, trebuie să cureți foarte bine răzătoarea. Trebuie să te asiguri că suprafața sa este curată și fără reziduri de alimente sau murdărie. Înainte de a te apuca de ascuțit, spală răzătoarea cu apă caldă și detergent de vase. Nu uita să o usuci bine.

La acest pas ai nevoie de o piatră de ascuțit. Trebuie să treci marginea răzătoarei de-a lungul pietrei de ascuțit într-un unghi convenabil. Repetă acest pas până când laturile răzătoarei devin ascuțite.

Ulterior, ai nevoie de o folie de aluminiu. Acum trebuie să îndoi o bucată de folie de aluminiu de mai multe ori, în mai multe straturi. Cu aceasta vei trece peste zimții răzătoarei de mai multe ori. Acest proces are rolul de a curăța rezidurile și de a lustrui marginea răzătoarei, făcând-o mai ascuțită.

Pasul final

Acum că ai ascuțit răzătoarea, nu uita că trebuie să o speli foarte bine. Acest pas ajută la îndepărtarea particulelor de metal sau a rezidurilor rezultate din ascuțire.

Pune acum răzătoarea la loc sigur, departe de mâinile copiilor, pentru a preveni accidentele. Poți repeta pașii de mai sus de fiecare dată când simți că răzătoarea ta trebuie să fie ascuțită.

Sursă – https://clipphub.com/how-to-sharpen-clipper-blades-with-aluminum-foil/?utm_content=cmp-true

Sursă foto – New Africa / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc