Metodele simple de a dezgheța carnea în doar câteva minute. Așa nu vei mai avea nevoie de cuptorul cu microunde

Știați că există câteva metode geniale prin care puteți dezgheța carnea congelată rapid?
  • Publicat:
Metodele simple de a dezgheța carnea în doar câteva minute. Așa nu vei mai avea nevoie de cuptorul cu microunde
Dezghețarea rapidă a cărnii fără un cuptor cu microunde este posibilă

Cu siguranță ți s-a întâmplat să vreți să gătiți ceva, dar să uitați să scoateți din congelator carnea. Ca să dezghețați carnea rapid, în doar câteva minute, trebuie să știți câteva trucuri eficiente. Nu veți avea nevoie de cuptor cu microunde! 

Dezghețarea rapidă a cărnii fără un cuptor cu microunde este posibilă prin câteva metode sigure și eficiente, prin care poți dezgheța carnea în doar 10-15 minute. Iată cum să procedați!

Dezghețarea pe suprafețe metalice

Suprafețele metalice, precum o tavă mare de oțel inoxidabil sau aluminiu, pot accelera dezghețarea deoarece metalul conduce bine căldura și transferă mai rapid căldura din aer către carne.

Așadar, așază carnea congelată direct pe o tavă metalică și pune o altă tavă peste ea pentru a spori efectul. Temperatura camerei va ajuta la transferul de căldură. E nevoie de maxim 15-20 de minute, în funcție de grosimea cărnii.

Metoda cu apă rece

Pune carnea într-o pungă etanșă și scufund-o într-un vas cu apă rece. Dacă punga nu este sigilată corespunzător, folosește o pungă de plastic sigilată (de tip zip-lock).

10-15 de minute pentru bucăți mici, iar pentru bucăți mai mari, schimbă apa la fiecare 15-20 de minute pentru a menține temperatura constantă și a accelera procesul. Este o metodă sigură, deoarece carnea rămâne în afara zonei de pericol de bacterii, care începe să fie problematică între 4°C și 60°C.

Folosește aragazul

Pune o cratiță cu apă pe foc, iar când încep să apară bule pe fundul acesteia (adică apa e caldă, dar nu fierbe), oprește focul. Apa ar trebui să fie la o temperatură la care poți ține degetul în ea pentru 2-3 secunde, adică în jur de 40-50°C.

Pune carnea congelată într-o pungă sigilată pentru a preveni contactul direct cu apa, evitând astfel contaminarea și pierderea de sucuri.

Introdu punga cu carne în apa caldă și las-o să stea acolo între 10-15 minute. Timpul poate varia în funcție de tipul de carne și grosimea bucății. După cele 10-15 minute, carnea ar trebui să fie dezghețată și gata de pregătit.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News