Mituri despre caini si pisici

Laptele e bun pentru pisicute, gravidele trebuie sa evite felinele, iar cainii bolnavi se identifica dupa nasul uscat. Aceste afirmatii nu au legatura cu realitatea.
  • Publicat:
Mituri despre caini si pisici
Mituri despre caini si pisici

Laptele e bun pentru pisicute, gravidele trebuie sa evite felinele, iar cainii bolnavi se identifica dupa nasul uscat. Aceste afirmatii nu au legatura cu realitatea. Nu sunt insa singurele mituri care se refera la prietenii cu labute. Iata-le pe cele mai frecvente.

Doua dintre cele mai iubite animale de companie, cainele si pisica, nu sunt programate genetic sa se urasca – iata ce reiese dintr-un studiu al Universitatii de Medicina veterinara din Tel Aviv. Mai mult, expertii cred ca aceste doua animale de casa se inteleg de… minune. Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 170 de familii, care au in curte sau

in apartament atat caini cat si pisici. In doua treimi dintre cazuri, patrupedele erau in relatii mai mult decat amicale. Imaginati-va ca unii chiar dormeau impreuna sau luau masa din acelasi bol! Doar in cazul a 10% dintre familiile tinute sub observatie intre caini si pisici aveau loc incaierari frecvente.

Pe baza acestui studiu, cercetatorii au ajuns la concluzia ca, intr-o familie, mai intai trebuie sa soseasca o pisicuta si, ulterior, un caine. Pentru o convietuire ideala, acestia ar trebui sa fie pui la adoptie, iar stapanii sa le dea atentie in egala masura. Acesta este doar unul dintre miturile despre caini si pisici analizate stiintific. Mai sunt si alte credinte pe care veterinarii le-au demontat cu argumente.

Cainii trebuie sterilizati dupa primul rand de pui

Fals! Cainii pot fi sterilizati dupa maturizarea sexuala fara nici un fel de risc. S-a constatat ca femelele castrate au un risc mai scazut de a suferi de cancer mamar.

Laptele e perfect pentru pisici

Fals! Laptele le provoaca diaree, asa ca nu trebuie sa se regaseasca des in meniurile lor.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult