Modul corect de curățare a podelelor din beton

  • Publicat:
Modul corect de curățare a podelelor din beton

De la elegantul parchet până la pardoseala din beton, există o variantă de podea pentru toate gusturile. Astăzi vom vorbi de pardoselile din ciment, de altfel și cele mai des întâlnite în ultima vreme în casele celor ce pun accent pe eleganță.

Aceste pardoseli au o rezistență sporită în timp și se deteriorează foarte greu, se întrețin relativ ușor, fiind pardoseli sensibile la produsele acide și la anumiti solventi. Dezavantajul major il reprezinta faptul ca uleiurile si grasimile se pot impregna foarte ușor în aceste pardoseli.

Cum curățăm pardoseala din beton netezit?

Betonul netezit este puternic, foarte rezistent la zgârieturi și pete și menține un aspect frumos, de nou, mai mult timp. Betonul este, de obicei, acoperit cu un adeziv care oferă rezistență suplimentară.

Pardoseala din beton este recomandat să fie spalata cu apă și detergent, detergent care conține un pic de ceară sau un ingredient activ strălucitor. Și de data aceasta recomandarea nu este de a turna direct apă, ci de a curăța cu o lavetă umedă. Rețineti că, deși pardoseala din beton absoarbe petele mai încet decât alte tipuri de pardoseli, vă recomandăm să curățați imediat lichidele sau petele.

Rețete de soluții naturale de curățat

Această soluție de curățare naturală este potrivită excelentă pentru pardoseala din beton. Vei avea nevoie de: 

  • 2 căni cu apă caldă
  • ½ cană cu oțet de mere
  • ¼ alcool etilic (spirt)
  • 3 picături de săpun lichid, care să nu conțină agenți de hidratare sau înălbitor
  • 5-10 picături de ulei esențial, după preferințe

Combină toate ingredientele de mai sus într-un vas încăpător. Toarnă soluția într-un recipient cu pulverizator și agită bine înainte de folosire. Pulverizează soluția pe suprafețele pe care vrei să le cureți și spală apoi cu un mop.

După ce ai curățat temeinic podeaua, poți prepara și o soluție naturală pentru lustruire. Pentru asta, vei avea nevoie de:

  • ½ ceașcă de suc de lămâie
  • ¾ ceașcă de ulei de măsline
  • 3 litri de apă călduță

Amestecă toate ingredientele într-o găleată și, folosind un mop curat, aplică soluția pe suprafețele curățate în prealabil. Pentru mai mult parfum, poți adăuga și câteva picături de ulei esențial de mentă.

Citește și: Curăță eficient podeaua cu ulei esențial. Iată ce pași trebuie să urmezi

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări: