O cafea de calitate depinde și de aparatul de cafea la care este pregătită. Acesta trebuie curățat în mod regulat, pentru a împiedica acumularea de calcar în filtrele acestuia. În caz contrar, calcarul poate chiar altera gustul băuturii tale preferate.
Din fericire, eliminarea calcarului depus în interiorul aparatului de cafea se poate face cu soluții naturale, la îndemâna oricui. Oțetul alb este un aliat eficient pentru această sarcină.
Calcarul, prezent în apa de la robinet, se depune treptat pe filtrele aparatului de cafea. Acest lucru poate duce la probleme precum scurgeri, debit redus sau alterarea gustului cafelei.
Se recomandă detartrarea aparatului de cafea la fiecare 3 luni pentru a-i menține eficiența. Cu toate acestea, dacă locuiți într-o zonă cu apă foarte dură, este mai bine să o faceți mai des, la fiecare 2 luni, de exemplu.
Unele aparatele de cafea au incorportat un buton care vă avertizează cu privire la faptul că a sosit momentul detartrării. Semne precum căni umplute parțial sau absența spumei în cafea pot indica, de asemenea, necesitatea de a detartra aparatul.
Oțetul alb este o soluție naturală și economică pentru a elimina calcarul din aparatul de cafea.
Iată cum să procedați:
Și gata! Aparatul de cafea este acum în stare perfectă de funcționare. De acum vă puteți bucura de cafeaua preferată, cu aroma irezistibilă pe care o știți!
Sursă – https://www.comment-economiser.fr/detartrer-senseo.html
Sursă foto – topseller / Shutterstock