Modul rapid de curățare al aparatului de cafea cu oțet alb

Detartrarea aparatului de cafea este esențială pentru a garanta o cafea de calitate și pentru a prelungi durata de viață a aparatului.
  • Publicat:
Modul rapid de curățare al aparatului de cafea cu oțet alb

O cafea de calitate depinde și de aparatul de cafea la care este pregătită. Acesta trebuie curățat în mod regulat, pentru a împiedica acumularea de calcar în filtrele acestuia. În caz contrar, calcarul poate chiar altera gustul băuturii tale preferate.

Metode rapide pentru curățarea aparatului de făcut cafea

Din fericire, eliminarea calcarului depus în interiorul aparatului de cafea se poate face cu soluții naturale, la îndemâna oricui. Oțetul alb este un aliat eficient pentru această sarcină.

Calcarul, prezent în apa de la robinet, se depune treptat pe filtrele aparatului de cafea. Acest lucru poate duce la probleme precum scurgeri, debit redus sau alterarea gustului cafelei.

Se recomandă detartrarea aparatului de cafea la fiecare 3 luni pentru a-i menține eficiența. Cu toate acestea, dacă locuiți într-o zonă cu apă foarte dură, este mai bine să o faceți mai des, la fiecare 2 luni, de exemplu.

Unele aparatele de cafea au incorportat un buton care vă avertizează cu privire la faptul că a sosit momentul detartrării. Semne precum căni umplute parțial sau absența spumei în cafea pot indica, de asemenea, necesitatea de a detartra aparatul.

Pașii pentru detartrarea aparatului de cafea cu oțet alb

Oțetul alb este o soluție naturală și economică pentru a elimina calcarul din aparatul de cafea.

Iată cum să procedați:

  • Pregătiți amestecul: Umpleți rezervorul de apă al aparatului de cafea cu un litru de apă și adăugați un pahar de oțet alb. Această proporție este ideală pentru o detartrare eficientă fără a afecta garniturile aparatului.
  • Porniți aparatul : Porniți mașina de cafea pentru a se încălzi. Plasați un castron sau o ceașcă sub orificiul de turnare pentru a colecta amestecul.
  • Lăsați amestecul să curgă: Apăsați butonul de pornire, apoi butonul corespunzător cantității de cafea pe care doriți să o pregătiți. Lăsați amestecul de oțet și apă să curgă în castron pentru a elimina calcarul. Repetați această operație de mai multe ori pentru o curățare completă.
  • Clătiți mașina: Goliți complet rezervorul de apă și umpleți-l din nou cu apă curată. Lăsați apa să curgă într-un castron pentru a clăti mașina.

Și gata! Aparatul de cafea este acum în stare perfectă de funcționare. De acum vă puteți bucura de cafeaua preferată, cu aroma irezistibilă pe care o știți!

 

Sursă – https://www.comment-economiser.fr/detartrer-senseo.html

Sursă foto – topseller / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc