Motivul pentru care este bine să verși oțet pe parchet | Metoda utilă pe care trebuie să o știe toată lumea

  • Publicat:
Motivul pentru care este bine să verși oțet pe parchet | Metoda utilă pe care trebuie să o știe toată lumea

Oțetul alb, datorită compoziției sale de 95% apă și 5% acid acetic, este o soluție eficientă și naturală pentru curățarea parchetului. Iată cum poți să-l folosești pentru a menține podelele tale curate și strălucitoare!

Ingrediente necesare: 100 ml oțet alb, 3 litri apă călduță, 1 căpăcel de ulei de in (opțional)

Instrucțiuni: Amestecă oțetul alb cu apă călduță într-un recipient mare. Dacă dorești, poți adăuga și un căpăcel de ulei de in pentru a conferi un plus de strălucire podelei. Uleiul de în are și proprietăți de protecție a lemnului. Amestecă bine soluția pentru a combina ingredientele.

După ce cureți podeaua sau parchetul cu soluția de oțet, nu este nevoie să o clătești cu apă curată. Materialul lemnos va străluci de curățenie și nici nu vor rămâne urme pe acesta. Toată lumea care va păși în locuința ta va observa diferența în strălucirea podelei sau parchetului.

Care e motivul pentru care se pune oțet pe parchet

Ei bine, te va ajuta să scapi de toate mirosurile neplăcute. Indicat ar fi să se dea prima oară cu aspiratorul pentru a elimina praful.

De asemenea, soluția de oțet alb cu apă este foarte utilă și pentru curățarea suprafețelor din marmură sau granit. În cazul în care ai în casă urme de la tocurile pantofilor, atunci poți folosi lână de oțel, care se găsește în toate magazinele de bricolaj.

Materialele pe care să nu le cureți niciodată cu oțet alb distilat

Chiar dacă oțetul este un ingredient perfect pentru sarcinile de curățenie din locuință, există unele obiecte ce nu ar trebui niciodată spălate cu soluție de acest fel. Nu folosi soluție de oțet dacă ai un duș din piatră naturală sau o podea din piatra naturala, fiindcă acidul o va ataca permanent. 

Nu pulveriza oțet nici pe ecranele calculatoarelor sau orice alt dispozitiv electronic.

Citește și: Curăță eficient podeaua cu ulei esențial. Iată ce pași trebuie să urmezi

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian