Motivul pentru care multe gospodine folosesc sarea pentru a-și curăța locuința

Curățenia este indispensabilă în orice casă, iar gospodinele din Franța au câteva trucuri la care apelează. Ele pun sare pe mopul de șters, iar casa devine lună.
  • Publicat:
Motivul pentru care multe gospodine folosesc sarea pentru a-și curăța locuința

Te-ai întrebat vreodată ce poți face pentru a scăpa mai ușor și mai rapid de praful și mizeria care se acumulează zi de zi în propria casă? Gospodinele din Franța pare că au găsit o soluție salvatoare. Ele folosesc sare pentru curățenia locuinței.

Cum poți curăța casa cu sarea din bucătărie

Există nenumărate variante la care poți apela pentru a face curat în casa ta. Magazinele abundă de produse de curățenie, însă în bucătăria proprie poți găsi ceva ieftin și bun – sarea.

Poți folosi sarea atunci când vrei să speli podelele, pentru îndepărtarea petelor și dezodorizarea mediului. În plus, dacă ai copii sau animale de companie, sarea dezinfectează suprafețele și elimină mirosurile neplăcute.

Sarea te ajută să ai o casă mai sănătoasă, prin acțiunea sa de a elimina germenii și praful.

Cum speli mopul cu sare

Poți pune sare direct într-o găleată cu apă sau pe o cârpă din microfibră.

Pentru a spăla mopul, scufundă-l într-o găleată în care ai pus un litru de apă fierbinte și 3 linguri de sare. Trebuie să lași acest amestec timp de 3 ore, pentru ca îndepărta toate bacteriile depuse pe mop. Ulterior, clătește mopul cu apă curată și lasă-l la uscat.

Pe lângă curățarea mopului, sarea mai poate fi utilizată și pentru dezinfectarea tuturor suprafețelor din casă. Cristalele din sare îndepărtează petele și rugina, mai ales dacă o folosești în combinație cu oțetul sau uleiul de măsline.

Sursă – https://www.homesandgardens.com/life-design/cleaning-with-salt

Sursă foto – RHJPhtotos / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc