Obiceiul care distruge hainele după ce sunt spălate în mașină

Un obicei al nostru, al tuturor, ne poate distruge hainele după ce le spălăm în mașină. Specialiștii au atras atenția asupra riscurilor.
  • Publicat:
Obiceiul care distruge hainele după ce sunt spălate în mașină

Cu toții am făcut asta de multe ori: am lăsăt hainele umede în mașina de spălat pentru ore întregi, fie pentru că le-am uitat acolo, fie pentru că nu am avut timp să le mutăm în uscător sau să le întindem.

Potrivit specialiștilor, hainele spălate nu ar trebui lăsate în mașina de spălat mai mult de 8 ore, potrivit Apartmenttherapy.com.

Cu toate acestea, este important de menționat că sunt mai multe aspecte de luat în considerare decât doar timpul pentru a preveni ca hainele tale să capete miros neplăcut și să formeze mucegai, în special dacă ai obiceiul de a-ți lăsa rufele să stea ore în șir în mașina de spălat.

De ce NU este indicat să-ți lași hainele în mașina de spălat mult timp după spălare

Fibrele hainelor se pot slăbi

Umiditatea poate slăbi materialul hainelor tale sau chiar poate provoca găuri. Chiar dacă nu observi imediat probleme, acestea pot cauza o uzură mai rapidă în timp sau țesăturile pot deveni atât de întinse sau deformate încât sunt imposibil de călcat înapoi într-o stare de purtare.

Aceste probleme sunt mai probabile să apară dacă lași hainele mai mult de 24 de ore.

Hainele vor dezvolta un miros de mucegai

Dacă îți lași hainele în mașina de spălat rufe pentru o perioadă îndelungată, aceasta poate avea mai multe consecințe negative asupra hainelor tale și a mașinii de spălat. În primul rând, hainele tale vor dezvolta un miros de mucegai acru, deoarece mediul cald și umed din interiorul mașinii oferă un teren perfect pentru ca bacteriile și mucegaiul să se dezvolte pe țesătură.

Pentru a elimina mirosul, va trebui să speli din nou hainele cu o ceașcă de oțet alb în ciclul de clătire sau să utilizezi un produs dezinfectant pentru rufe.

Hainele se pot decolora

Mașina de spălat poate provoca decolorarea hainelor tale. Detergentul și balsamaul de rufe pot lăsa reziduuri pe haine, care pot provoca decolorarea sau pete. Din păcate, acest lucru poate să nu fie reversibil.

Ai putea atrage dăunători

Cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla dacă îți uiți hainele prea mult timp este că atragi insecte. Mediul umed și cald creat de hainele umede este un teren ideal pentru acești vizitatori nedoriți, care pot cauza probleme suplimentare și daune casei tale.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”