Obiceiuri și obiecte de care trebuie să te lipsești în dormitor. La ce trebuie să renunți pentru un spațiu de dormit curat și igienic

Unele obiecte pot transforma un dormitor într-un focar de praf și murdărie. Experții în curățenie ne avertizează asupra unor obiceiuri aparent inofensive care pot agrava alergiile și pot crea mirosuri neplăcute.
  • Publicat:
Obiceiuri și obiecte de care trebuie să te lipsești în dormitor. La ce trebuie să renunți pentru un spațiu de dormit curat și igienic

Deși mulți dintre noi facem curat în dormitor cel puțin o dată pe săptămână, există unele obiecte care contribuie nu doar la dezordine, ci și la murdărirea spațiului în care dormim. Experții în curățenie ne avertizează asupra a șase obiecte ce pot afecta calitatea somnului. Mai mult, acestea agravează alergiile și creează mirosuri neplăcute.

Obiecte de care să te lipsești în dormitor

Fie că împiedică eforturile noastre de a menține curățenia sau sunt adevărați magneti pentru praf și murdărie, aceste obiecte pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre. Iată la ce obiceiuri și obiecte ar trebui să renunțăm, pentru ca spațiul în care dormim să fie unul curat și liniștit.

1. Obiecte decorative pe noptiere și comode

Mulți dintre noi preferăm să avem la îndemână tot felul de lucruri esențiale sau decorative pe noptiere și comode. Cu toate acestea, Diana Ciechorska, manager general la Park Slope Cleaning, ne avertizează că acestea pot colecta rapid praf.

„Când suprafețele sunt aglomerate, sunt mai greu de curățat, iar praful se poate acumula mai ușor,” explică ea.

Soluția este să eliminați obiectele inutile și să reduceți decorul la câteva piese esențiale sau semnificative. De asemenea, folosiți spații de depozitare închise, precum noptierele cu sertare, pentru a reduce acumularea de praf.

2. Rufe ude în dormitor

Plasarea rufelor ude, cum ar fi prosoapele sau hainele de antrenament, în dormitor poate crea un mediu propice pentru mucegai și bacterii, avertizează Diana Ciechorska. În schimb, uscați imediat rufele într-o zonă bine ventilată sau plasați-le în coșuri de rufe în baie sau în spălătorie, unde se pot usca mai ușor.

3. Haine aruncate pe podea

După o zi lungă, poate fi tentant să lăsăm hainele pe jos. Barbara Brock, organizator profesional și fondator al Barbara Brock Inc., subliniază că hainele aruncate pe podea fac ca o cameră să pară mai mică, dezordonată și neîngrijită. O soluție ar fi utilizarea unui scaun pentru haine în locul podelei, pentru a controla dezordinea. De asemenea, hainele lăsate pe jos pot atrage praf și murdărie, agravând alergiile și reducând calitatea somnului.

4. Echipamente de fitness în dormitor

Jennifer Bell, organizator profesional și proprietar al Bell Home Organizing, sugerează să nu păstrăm echipamentele de fitness în dormitor, deoarece acestea pot deveni magneti pentru germeni și locuri de depozitare pentru diverse obiecte. Relocarea acestora în altă zonă a casei poate ajuta la menținerea curățeniei și organizării în dormitor.

5. Mochete și mobilier tapițat

Deși mochetele și mobilierul tapițat pot face un dormitor să pară mai confortabil, curățarea acestora poate fi dificilă. Eliana Coca, proprietar al E.C. House Cleaning, explică faptul că mochetele și mobilierul tapițat pot atrage praf, alergeni și păr de animale. Soluția? Aspirarea regulată și folosirea husei de protecție pot ajuta, dar alegerea unor materiale ușor de întreținut este cea mai simplă soluție.

6. Depozitarea pantofilor în dormitor

Pantofii sunt unul dintre cele mai murdare obiecte pe care le putem păstra în dormitor, avertizează Kathy Cohoon, proprietar al Two Maids Cleaning. Pantofii pot introduce germeni, bacterii și mirosuri neplăcute în spațiul nostru de dormit. Este recomandat să păstrați pantofii în zona de intrare pentru a minimiza impactul acestora asupra curățeniei din dormitor.

 

Sursă – https://www.homesandgardens.com/solved/items-making-your-bedroom-dirtier

Sursă foto – Pixel-Shot / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc