Obiecte interzise sub pat. Ce să elimini definitiv pentru un somn liniștit, potrivit principiilor Feng-Shui

Se știe că un somn odihnitor este esențial pentru sănătate, iar organizarea spațiului de dormit joacă un rol crucial în acest sens. Conform principiilor Feng Shui, există anumite obiecte pe care nu ar trebui să le păstrăm sub pat.
  • Publicat:
Obiecte interzise sub pat. Ce să elimini definitiv pentru un somn liniștit, potrivit principiilor Feng-Shui

Dacă te-ai întrebat vreodată ce obiecte ar trebui evitate sub pat, află că nu e vorba doar de curățenie, ci și de bunăstarea mentală și emoțională. Conform principiilor Feng Shui, anumite lucruri pot aduce neliniște și anxietate, afectând astfel calitatea somnului. Specialiștii în această artă tradițională chineză ne oferă câteva sugestii utile despre ce ar trebui să eliminăm din acest spațiu.

Obiecte cu energie activă sub pat

Printre cele mai importante lucruri de evitat sub pat se numără echipamentele de sport. Gantere, covorașe de yoga sau orice alt obiect care sugerează activitate fizică poate genera o atmosferă agitată în dormitor. Laura Morris, specialist Feng Shui și co-fondator al Mindful Design Feng Shui School, subliniază că „nu ar trebui să depozitezi obiecte care au multă energie activă” sub pat, deoarece acestea pot afecta relaxarea necesară pentru un somn odihnitor.

Lucruri cu valoare sentimentală

Alte obiecte pe care ar fi bine să le eviți sunt scrisorile, documentele sau fotografiile cu semnificație emoțională. Acestea pot provoca nostalgie sau tristețe, iar păstrarea lor sub pat poate simboliza o legătură cu trecutul, împiedicându-te să te bucuri de prezent. Expertul în Feng Shui recomandă să le păstrezi în alte locuri, pentru a evita blocajele emoționale.

Cărți și dezordine

Cărțile, de asemenea, nu au ce căuta sub pat. Conform lui Anjie Cho, expert în Feng Shui, „este indicat să evitați orice fel de dezordine sub pat”. Aceasta poate atrage o serie de energii negative care afectează nu doar spațiul, ci și starea ta de bine. Un dormitor curat și ordonat este esențial pentru a crea un mediu liniștitor propice relaxării.

Ce poți păstra sub pat

Dacă te confrunți cu lipsa de spațiu, nu te îngrijora! Există totuși câteva lucruri pe care le poți păstra sub pat. Hainele de sezon, prosoapele sau alte obiecte nefolositoare din punct de vedere emoțional pot fi depozitate fără a influența negativ atmosfera din dormitor.

Sursă – https://www.livingetc.com/advice/what-not-to-store-under-a-bed

Sursă foto – maksymiv / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”