Pete de ulei pe haine? Avem soluția! Uite cum le poți îndepărta simplu și rapid!

Cu toții ne-am confruntat cu încercarea de a scoate unele pete de ulei de pe haine. Uite cum poți scăpa ușor și rapid de ele!
  • Publicat:
Pete de ulei pe haine? Avem soluția! Uite cum le poți îndepărta simplu și rapid!

Petele de ulei pe țesături sunt o adevărată provocare, însă nu sunt imposibil de curățat! Uite ce trebuie să faci pentru a avea din nou haine curate.

Pete de ulei proaspete

Dacă tocmai ai vărsat ulei pe haine, ai nevoie de un prosop de bucătărie sau un servețel. Acestea vor absorbi grăsimea uleiului imediat.

Pete mai vechi

Pentru început, poți încerca cu pudră de talc sau făină. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute și vei vedea cum ulei se va absorbi.

O altă variantă este utilizarea lichidului pentru spălat vase. Lasă-l să acționeze pentru 10-15 minute, iar apoi freacă ușor zona cu o cârpă curată sau o perie moale.

Poți încerca să îndepărtezi petele și cu ajutorul alcoolului izopropilic. Poți înmuia o cârpă curată în acesta și apo freacă ușor suprafața pătată.

Biocarbonatul de sodiu îți vine în ajutor și de această dată. Fă o pastă din bicarbonat și apă și aplică amestecul pe pata de ulei. Lasă să se usuce, apoi freacă cu grijă pentru a îndepărta pasta și ulei absorbit.

Mai poți aplica și puțin detergent pentru rufe direct pe pată. Masează apoi țesătura. Lasă să acționeze timp de 10-15 minute, iar apoi pune haina în mașina de spălat, conform instrucțiunilor etichetei.

O altă variantă este să presari sare pe pata de ulei. Aceasta va absorbi excesul de grăsime. Lasă să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte, apoi spală țesătura foarte bine.

O ultimă opțiune ar fi un detergent special, care conține enzime și care ajută la curățarea petelor de ulei.

 

Sursă – https://www.whirlpool.com/blog/washers-and-dryers/how-to-get-grease-and-oil-stains-out.html

Sursă foto – HalynaRom / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc