Pastelurile, nuanţele primăvăratice de verde, tonurile calde de beige şi maro, cât şi explozia de culori vivace precum portocaliul, albastrul sau roşul îşi pun amprenta asupra principalelor tendinţe de design interior din această primăvară.
Pentru trasarea celor mai noi trenduri de amenajare interioară, designerii s-au inspirat atât din stilurile urbane, elegante şi uşor minimaliste, cât şi din natură – nuanţele de verde, florile, accesoriile din lemn şi lumina naturală fiind elemente definitorii pentru această primăvară.
Ţinând cont de toate aceste tendinţe, specialiştii propun celor care doresc să îşi amenajeze locuinţa patru stiluri ambientale diferite, care pot aduce schimbări majore în ambient, putând transforma vechiul decor într-un spaţiu aerisit, primitor şi plin de căldură.
Intră în galeria foto pentru a afla mai multe informaţii despre produsele inedite, preturile şi culorile cu care poţi redecora în această primăvară!
Nimic nu poate fi mai romantic decât un ambient clasic şi rafinat. Inspirat din tendinţele perioadei victoriene, stilul propus de designeri aduce în prim plan imprimeurile aurii şi motivele florale clasice pentru pereţi, care contrastează cu albul canapelelor, scaunelor şi fotoliilor şi cu nuanţele închise ale mobilierului somptuos, ale accesoriilor deosebite şi ale covoarelor.
Nuanţele calde de auriu, crem sau piersică, candelabrele supradimensionate, lămpile şi obiectele decorative vintage din cupru sau bronz, dar şi spaţiile larg deschise sunt elementele cheie de design ale acestui stil. Dacă mai adăugăm şi farmecul unei biblioteci albe încorporate în perete sau a unui şemineu artificial amenajat în living, rezultă un adevărat peisaj romantic, plin de căldură, linişte şi rafinament.
O “viaţă verde” rămâne un ideal pentru multe persoane, de aceea, stilul Green House propus de Hornbach încearcă să compenseze prin design experienţa unui vieţi trăită în inima naturii. Nuanţele primăvăratice de verde ale pereţilor, mobilierului, textilelor şi a altor obiecte decorative ce caracterizează stilul Green House, în combinaţie cu nuanţele pământii, cu texturile din lemn şi cu vivacitatea plantelor colorate te duc imediat cu gândul la un peisaj reconfortant surprins, mai degrabă, într-o grădină.
Tabloul vivace al stilului Green House este completat de elementele de mobilier minimaliste, tablourile mari care surprind peisaje din natură, accesoriile viu colorate, dar şi de vazele sau fructierele din lemn şi rafturile albe supraetajate.
Aşa cum sugerează şi denumirea acestuia, culoarea verde, lumina naturală, spaţiul aerisit şi jocul vesel de nuanţe pastelate îşi pun amprenta asupra stilului Green House.
Pentru adepţii stilului modern, primăvara anului 2014 aduce eleganţă, culori alese cu grijă, simplitate şi nuanţe predominant deschise. Stilul High Elegance pune accentul pe efectele elegante, dar în acelaşi timp funcţionale, albul fiind completat perfect de nuanţele deschise de gri, beige şi cărămiziu.
Tapetul deschis cu imprimeuri geometrice, piesele de mobilier albe sau maro, texturile din catifea, tablourile de mari dimensiuni şi elementele decorative din metal se încadrează excelent într-un spaţiu aerisit şi luminos.
Pentru crearea unui astfel de ambient sunt recomandate şi obiectele decorative simple din sticlă clară sau colorată, pernele ornamentale cu imprimeuri geometrice, placajele din parchet deschis la culoare şi, de asemenea, draperiile şi mochete în nuanţe de beige sau maro.
Stilul Free Spirit propus de designeri este inspirat de tendinţele ambientale preferate de tineri şi aduce în prim plan un mix de culori puternice precum roşu, albastru, orange şi roz. Acest ambient este perfect pentru persoanele îndrăzneţe, a căror dorinţă de exprimare se manifestă, mai ales, prin accentul pus pe designul interior.
În cadrul stilului Free Spirit contrastele se regăsesc atât pe pereţi, cât şi pe podele, prin intermediul draperiilor, perdelelor, tapetului, vopselei, covoarelor şi a pernelor decorative viu colorate, albul fiind folosit, în general, doar pentru accentuarea designului expresiv.
Deşi pare uşor încărcat, acest ambient retro crează un mediu plin de veselie şi vitalitate, ideal atât pentru relaxare, cât şi pentru munca creativă. Piesele de rezistenţă ale unui astfel de interior sunt, fără îndoială, imprimeurile cu buline colorate, accesoriile şi mobilierul retro, lămpile suspendate şi fotografiile, invazia de culori caracteristică acestui stil putând oferi oricărei locuinţe un aer liber şi nonconformist, specific perioadei adolescentine.