Să fie culoare – tendinţe în decorarea casei

Nu aruncaţi banii pe obiecte de mobilier nici anul acesta, vă sfătuiesc stiliştii. Recondiţionaţi cu stil obiecte mai vechi şi optaţi pentru pete de culoare în fiecare cameră. În 2013 se poartă galben şi albastru puternic.
  • Publicat:
Să fie culoare - tendinţe în decorarea casei

Nu aruncaţi banii pe obiecte de mobilier nici anul acesta, vă sfătuiesc stiliştii. Recondiţionaţi cu stil obiecte mai vechi şi optaţi pentru pete de culoare în fiecare cameră. În 2013 se poartă galben şi albastru puternic.

Ne aflăm tot în criză, deci nu ne putem gândi, realist, că banii vor zbura cu mare uşurinţă pe lângă noi. Dar a venit primăvara şi casa trebuie să arate fresh, deci haideţi să nu ne mai plângem de situaţii financiare şi să inventăm. Anul acesta se poartă imprimeurile cu elefanţi, cu motive florale vintage. Şi modelele geometrice încă îşi găsesc locul.

Dacă vă cumpăraţi metraje, le puteţi pune la ferestre sau pe post de huse. Culorile care constituie baza înseamnă bej şi măsliniu. În acest context, alegeţi pentru fiecare cameră care compune casa o pată de galben sau de albastru puternic. Acestea se referă ori la tablouri ori la pernuţe colorate, ori la un perete vopsit în câteva ore.

Ce faceţi cu mobilierul?

Îl recondiţionaţi, este cel mai rapid răspuns. Mobilierul vechi poate fi vopsit spre exemplu în turcoaz, culoare mată. Nu contează dacă va arăta imperfect, tocmai aceasta este ideea. Să arate a mobilă recondiţionată, de fapt să fie evident acest aspect. În aceeaşi culoare mai puteţi vopsi mese sau scaune, pe care să le plasaţi discret prin casă.

Dacă nu aveţi curaj să vopsiţi o piesă mare de mobilier din prima, luaţi o măsuţă de cafea pe care vă puteţi juca cu turcoaz. În câteva ore, veţi obţine un obiect complet nou şi pretabil, ca pată de culoare, într-o atmosferă caldă. Acest tip de mobilier recondiţionat se potriveşte cu macrameuri de mari dimensiuni, alte obiecte în tendinţele 2013. Dacă aveţi o bunică disponibilă, rugaţi-o să vă facă pernuţe din macrame sau draperii mici, de 20-30 de centimetri, de la bara de susţinere.

Petele cu viaţă

În acest context, nu ignoraţi plantele vii. În tonuri de bej, măsliniu cu accente de galben şi albastru puternic se potriveşte perfect în peisaj măslinul natural. Există ghivece la florării. E adevărat, planta are nevoie de soare, dar se comercializează specii adaptate să reziste în interior.

Nu vor face fructe (măsline), însă frunzele dau un aspest vintage-curat care merită încercat. În afară de măslinul natural, luaţi ghivece din lut nelăcuit, pe care le umpleţi cu pământ de flori şi în care plantaţi grâu. Acesta se lasă la încolţit şi apoi se schimbă cu alte seminţe când va depăşi lungimea de 20 de centimetri.

Ghivecele însă dau un aspect extrem de curat, care poate fi obţinut cu minimum de efort financiar. Şi nu uitaţi nici de seminţele de flori de câmp pe care le găsiţi acum în orice supermarket. Le puneţi în cutii de metal, pline cu pământ de flori. Este un alt detaliu care va da prospeţime casei. Indiferent de alegerea făcută, nu renunţaţi la detaliile cu viaţă din casă.

Doar pentru bucătărie

Dacă nu aveţi nici un obiect pretabil la bucătărie de culoare galbenă, luaţi sticle de 0,5 ml cu dop de plută. Le găsiţi în magazinele de decoraţiuni. Le umpleţi cu ulei (cel mai ieftin) şi le înşiraţi la o fereastră din bucătărie. Vor oferi un aspect cu adevărat interesant, iar artificiul de imagine costă extrem de puţin.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Cele mai drăguţe pufoşenii
Cele mai drăguţe pufoşenii