Este foarte important să aveți acasă un mediu curat și sănătos pentru întreaga familie. Vă veți simți mult mai bine dacă veți locui într-o casă fără germeni, alergeni și substanțe chimice.
Iată câteva sfaturi care vă pot fi de folos.
Aerisirea poate părea o sarcină banală, dar câteodată neglijăm acest lucru. Cu excepția cazului în care locuiți într-un mediu puternic infestat de smog, aerul de afară este de obicei de o calitate mai bună decât cel din casă.
Aerul proaspăt ne influențează starea de spirit, reduce oboseală și favorizează concentrarea. Ideal este să aerisiți în intervale scurte și regulate în timpul zilei. Dacă locuiți într-un oraș aglomerat și aerul de afară este poluat, un purificator de aer vă poate ajuta. Acesta poate elimina praful, polenul și chiar mucegaiul. Este un dispozitiv excelent mai ales pentru persoanele care suferă de alergii.
Plantele de interior vă pot ajută să aveți un aer mai sănătos în locuința dumneavoastră. Acestea pot absorbi o gamă largă de substanțe nocive și, de asemenea, pot face ca aerul să fie mai plăcut. Unele dintre cele mai potrivite plante de apartament sunt limba soacrei, bananierul, dracena, ficusul, orhideea sau iederă.
Produsele pentru curățenie care conțin substanțe chimice sunt un subiect important în ultima vreme. S-a constatat că pot cauza o serie de probleme de sănătate din cauza substanțelor chimice pe care le conțin. Acestea au fost, de exemplu asociate cu astm, dezechilibre hormonale, neurotoxicitate și erupții cutanate.
Prin urmare, recomandăm înlocuirea acestor produse de curățenie cu variante naturale. Există o gamă variată de produse ecologice care vă pot ajuta să vă mențineți curățenia casei. Puteți chiar să vă preparați singuri câteva soluții de curățare. Soda și oțetul pot face față unei game largi de impurități.
Nu putem evita alergenii nici în pat. Aici se găsesc colonii întregi de acarieni care se hrănesc cu pielea noastră. Cum putem scăpa de ei? Există pe piață lenjerii de pat hipoalergenice, realizate din materiale speciale care împiedică instalarea acarienilor. Așternuturile și lenjeria de pat joacă un rol important. Așadar, vă recomandăm să alegeți o lenjerie de pat din bumbac, acesta este un material natural și respirabil.
Aerisiți dormitorul în fiecare seara înainte de culcare, iar periodic scoateți plapuma și perna pe balcon pentru a le aerisi. Spălați lenjeria de pat cel puțin o dată la două săptămâni la 60 de grade și, în mod ideal, călcați-o.
Praful și acarienii se depun nu numai pe lenjeria de pat, ci și în restul textilelor, inclusiv pe canapele și covoare. Dacă este posibil, evitați anumite piese de mobilier sau decorațiuni textile și depozitați întotdeauna hainele în dulap.
Curățarea perdelelor cu ajutorul unui fier de călcat vertical cu abur este mult mai ușoară și în plus nu este nevoie sa le dați jos. Curățați canapeaua și covorul de două ori pe an cu un detergent profesional. De asemenea, puteți apela la companiile specializate care oferă serviciu de curățare la domiciliu.
Dacă vă plac lumânările parfumate, atunci trebuie să menționăm că este foarte important să folosiți doar lumânări naturale. Cele obișnuite evaporă o mulțime de substanțe toxice. Acestea sunt în principal benzenul și toluenul, care au efecte cancerigene confirmate. Chiar și în doze mici, acestea provoacă dureri de cap, oboseală și cresc ritmul cardiac.
Dacă vrei să creezi o atmosferă relaxantă în casă ta, alege doar lumânări naturale, realizate din materiale sigure. Pe lângă faptul că sunt inofensive pentru sănătate, acestea sunt, de asemenea, ecologice.