Soluția pe care NU e bine să o folosești când îți cureți mobila. Iată ce să faci, în schimb

  • Publicat:
Soluția pe care NU e bine să o folosești când îți cureți mobila. Iată ce să faci, în schimb

Piesele de mobilier cu finisaje lăcuite (nu numai) arată foarte bine și sunt o variantă potrivită pentru interioare moderne. Însă, atunci când trebuie curățată mobila, este indicat să acționezi cu produse blânde pentru ca aceasta să își păstreze aspectul impecabil mai mult timp. 

Soluția pe care să NU o folosești când îți cureți mobilă

Sigur și tu ai auzit de cât de eficient este oțetul. Adevărul este însă că acesta poate fi utilizat doar pe gresie, marmură, sticlă sau oglindă. Poate nu știai, dar PH-ul oțetului ar putea deteriora o astfel de suprafață. Astfel, cel mai bine te bazezi pe el doar când alegi să cureți suprafețele din sticlă pentru a evita posibilele riscuri.

Detergentul pentru suprafețe multiple, la fel de nociv pentru mobila ta

Și nu doar la oțet e bine să fii atent dacă îți cureți mobilă. Detergentul pentru suprafețe multiple din comerț vine și el cu o serie de reacții adverse.

Cum cureți mobila din lemn

Mobila din lemn are un farmec aparte, inspiră eleganță oricărei încăperi și, chiar dacă este atât de rezistentă încât probabil că nu vei fi nevoit s-o repari în următorii zece ani, strălucirea ei se poate stinge în timp.

Lemnul este un material natural, viu, care trebuie să fie îngrijit cu regularitate. Întreținerea mobilierului de lux din lemn este foarte simplă și, cu timpul, ritualul de îngrijire al acestuia îți va intră în obișnuință, dar mai întâi trebuie să știi ce să faci și ce să nu faci că să previi degradarea lui.

Praful trebuie șters regulat, ceea ce nu înseamnă neapărat zilnic. Totuși, trebuie să te asiguri că faci asta în fiecare săptămâna, măcar o dată sau de două ori.

Poți folosi o cârpă curată, moale și uscată, dar această nu va face decât să mute praful de pe mobilă în aer. O lavetă impregnată cu lanolina sau o cârpă înmuiată în apă călduță cu săpun sunt foarte eficiente. O cârpă din bumbac te va ajuta să îndepărtezi apoi urmele de apă.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”